Un fost oficial Volkswagen ar putea primi 169 de ani de inchisoare pentru Dieselgate

Un fost oficial Volkswagen ar putea primi 169 de ani de inchisoare pentru Dieselgate
  • Un fost oficial Volkswagen va pleda vinovat pentru Dieselgate
  • Acestuia ii sunt aduse nu mai putin de 11 acuzatii
  • Ar putea fi condamnat la 169 de ani de inchisoare
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, un fost director Volkswagen urmeaza sa pledeze vinovat pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul Dieselgate. In consecinta, acesta ar putea fi condamnat la 169 de ani de inchisoare.

Dieselgate este fara indoiala unul dintre cele mai grave, daca nu chiar cel mai grav, scandal din industria auto moderna. Aproximativ 11 milioane de masini din intreaga lume au fost afectate de acesta, multe dintre ele nefiind nici acum reparate, dupa mai bine de 2 ani.

Autoritatile si o multime de furnizori au intentat procese impotriva constructorului german de automobile, iar nu mai putin de 8 directori au fost pusi sub acuzare pentru aportul pe care si l-au adus la izbucnirea acestui scandal.

Unul dintre acestia, Oliver Schimdt, fostul manager pe probleme de mediu in cadrul diviziei Volkswagen din Statele Unite ale Americii, tocmai se pregateste sa pledeze vinovat. El a fost retinut la inceputul acestui an chiar pe aeroport, in timp ce voia sa se intoarca in Germania, iar acum ii sunt aduse 11 acuzatii diferite.

Pentru acestea, Schimdt ar putea fi condamnat la 169 de ani de inchisoare, insa avand in vedere ca si-a recunoscut vina, pedeapsa ar putea fi micsorata. Gigantul german nu a avut nicio reactie oficiala pana acum si s-a multumit sa precizeze doar ca va continua sa coopereze cu Departamentul de Justitie American.

Fostul oficial Volkswagen va aparea in fata magistratilor si isi va afla pedeapsa pe data de 4 august. Acesta va fi urmat 11 zile mai tarziu de un altul, James Liang, care si-a recunoscut deja vina si a cooperat indeaproape cu autoritatile americane pentru a i se reduce din pedeapsa.

Distribuie pe Facebook
mai multe