Un loc de parcare in centrul Londrei se vinde cu 350.000 de euro!

Un loc de parcare in centrul Londrei se vinde cu 350.000 de euro!
  • Un loc de parcare din centrul Londrei se vinde cu 350.000 de euro
  • Spatiul are 21 de metri patrati si este situat in Hyde Park Gardens
  • Locul de parcare nu va fi vandut efectiv, ci inchiriat pe 91 de ani
Distribuie pe Facebook

Un loc de parcare intr-o zona exclusivista din Marea Britanie tocmai a fost scos la vanzare pentru pretul record de 350.000 de euro. Suma ceruta de agentia imobiliara pentru spatiul de aproximativ 21 de metri patrati este aproape dubla fata de pretul mediu al unei case din Regat.

Este in aer liber si masoara in jur de 21 de metri patrati! Asta nu il impiedica sa devina cel mai scump loc de parcare scos la vanzare in Marea Britanie. Agentia britanica care l-a scos la vanzare cere pe el nici mai mult, nici mai putin decat suma de 300.000 de lire sterline, aproximativ 350.000 de euro. Mai mult, agentia spune ca a vandut anul trecut doua locuri in aceeasi zona cu aproximativ 290.000 de euro fiecare, scrie Daily Mail.

Unde este situat locul de parcare

Pretul exorbitant se explica prin faptul ca spatiul este situat in Hyde Park Gardens, un cartier londonez exclusivist unde casele sunt vandute cu peste 17 milioane de euro. Astfel, viitorul proprietar va scoate din buzunar aproximativ 15.000 de euro pe metru patrat pentru a avea privilegiul de a detine un mic spatiu in Westminster. De mentionat ca locul de parcare nu va fi vandut efectiv, ci inchiriat pe o perioada de 91 de ani.

"Sunt foarte multe proprietati in aceasta zona ale caror preturi variaza intre 1 si 15 milioane de lire sterline, insa nu sunt suficiente locuri de parcare pentru toti rezidentii. (...) Estimam ca acest spatiu va suscita interesul rezidentilor locali dornici sa isi asigure un loc de parcare in apropierea locuintei", a declarat Matthew Abernethy, director asociat la Kay & Co, firma care se ocupa cu vanzarea spatiului.

Cat este amenda in zona

Amenda pentru parcare ilegala in Westminster variaza intre 80 si 130 de lire sterline, iar in 14 zile poate fi platita la jumatate. In acest caz, la o suma medie de 40 de lire, unui sofer i-ar luat mai mult de 20 de ani pentru a scoate din buzunar suma ceruta de agentia imobiliara. In schimb, el iese mai ieftin daca detine spatiul. Cei 300.000 de lire inseamna costul a 9.20 de lire pe zi, timp de 91 de ani, mai spune sursa citata.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 August 2013