Un mare oras din Romania reduce limita de viteza la doar 30 km/h. "Ma bucur sa va anunt ca a fost avizata favorabil propunerea mea"

Un mare oras din Romania reduce limita de viteza la doar 30 km/h. "Ma bucur sa va anunt ca a fost avizata favorabil propunerea mea"
  • Un mare oras din Romania reduce limita de viteza la doar 30 km/h
  • "Ma bucur sa va anunt ca a fost avizata favorabil propunerea mea"
Distribuie pe Facebook

Aceasta decizie va intra in vigoare "de indata ce Politia Rutiera va aproba planul de semnalizare si Primaria va monta noile semne de circulatie", potrivit autoritatilor locale.

Brasovul urmeaza exemplul Parisului si isi trece numele pe lista marilor orase care au limitat viteza de circulatie a masinilor la numai 30 de kilometri pe ora. Anuntul a fost chiar in cursul zilei de ieri, de primarul Allen Coliban.

"Ma bucur sa va anunt ca, in cadrul sedintei de astazi a Comisiei de circulatie, a fost avizata favorabil propunerea mea privind limitarea vitezei de circulatie la 30km/h.

Am decis sa fac aceasta propunere in urma sesizarilor privind aglomeratia, zgomotul, poluarea, trepidatiile care deterioreaza cladirile, primite de la brasovenii care locuiesc in zona centrului istoric si in cartierul Schei, dar si pentru a proteja pietonii si biciclistii care circula in numar mare in aceasta zona si pentru care viteza excesiva reprezinta un pericol.

Mai mult, propunerea de limitare a vitezei pe anumite strazi intens circulate de biciclisti a venit si din partea reprezentantilor BikeNET - grup de lucru creat la nivel de judet pentru pentru dezvoltarea si conectarea traseelor de biciclete in judetul Brasov – ca fiind singura solutie pentru ca biciclistii sa circule in siguranta, in lipsa spatiului necesar amenajarii unor piste dedicate. Cred ca aceasta propunere va creste siguranta pentru toti participantii la trafic, indiferent de modul de deplasare pe care il aleg", a precizat edilul, in cursul dupa-amiezii zilei de ieri, pe propria pagina de Facebook.

Potrivit lui Allen Coliban, "Politia Nationala va monitoriza circulatia cu radare mobile si suntem in discutii cu ei pentru un proiect privind amplasarea de radare fixe". Decizia va intra in vigoare, dupa cum precizam si anterior, "de indata ce Politia Rutiera va aproba planul de semnalizare si Primaria va monta noile semne de circulatie", a mai tinut sa precizeze actualul primar al Brasovului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 7 Octombrie 2021