Un Mini Cooper S care nu porneste s-a vandut cu 36.000 de euro!

Un Mini Cooper S care nu porneste s-a vandut cu 36.000 de euro!
  • Un Mini Cooper S din '66 s-a vandut cu 36.000 de euro
  • Automobilul are putin peste 120.000 de km la bord
  • In mod surprinzator, motorul sau nu functioneaza
Distribuie pe Facebook

Un Mini Cooper S care a stat in garaj 20 de ani si al carui motor nu merge s-a vandut la o licitatie din Regatul Unit cu aproape 36.000 de euro. Masina a stabilit un nou record mondial, devenind cel mai scump Mini Cooper S vandut in acest fel.

Nimic nu l-a putut opri pe noul proprietar sa liciteze acesta suma enorma pentru micuta masina. Nici faptul ca nu porneste, nici vopseaua care si-a pierdut din stralucire, nici interiorul ponosit si nici faptul ca stat 20 de ani sub o prelata intr-un garaj.

Era evaluat la 9.000 de euro

Desi valoarea de dinaintea licitatiei era estimata la aproximativ 9.000 de euro, un colectionar i-a intrezarit potentialul acestui Cooper S, o masina iconica in Regat si nu numai, oferind un pret final de aproape patru ori mai mare: 36.000 de euro.

Austin Mini Cooper S

Expertii, citati de Daily Mail, spun ca acesta este cel mai scump Mini Cooper S vandut vreodata la o licitatie, iar succesul sau se datoreaza in primul rand caracteristicilor originale care au ramas neatinse, precum culoarea masinii.

"Mini-urile precum acesta nu mai apar pur si simplu pe piata atat de des, ele sunt incredibil de rare. Estimez ca exista mai putin de o duzina (n.r.-12) din aceste masini in lume", a declarat Matt Whitney, seful casei de licitatii prin intermediul careia s-a vandut masina.

Austin Mini Cooper S

Necesita reparatii de 2.500 de euro

Mini-ul, produs in 1966, la sapte ani dupa ce modelul a fost lansat in UK, a avut doar trei proprietari si are putin peste 120.000 de km la bord. Ultima oara a apartinut unui doctor din Leicester, care l-a cumparat in 1968 si l-a condus pana in 1993, atunci cand l-a schimbat cu un Peugeot 205.

Desi are nevoie de reparatii in jur de 2.500 de euro, odata ce va fi pus la punct, Mini-ul va putea sa bata din nou recordul mondial in ceea ce priveste vanzarea sa la licitatie, intrucat piata acestor autoturisme iconice se indreapta in sus.

Austin Mini Cooper S

Modelul Cooper s-a nascut in 1961, fiind rezultatul colaborarii cu producatorul de masini de raliuri si de Formula 1 John Cooper Cars. Doi ani mai tarziu, modelul a primit si o versiune sport, cu un motor de 1275cc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 1 August 2013