Un nou drum spectaculos se va deschide, peste doar cateva zile, in Romania. Cum arata Transapuseana, soseaua care concureaza cu Transfagarasan si Transalpina la peisaje de vis

Un nou drum spectaculos se va deschide, peste doar cateva zile, in Romania. Cum arata Transapuseana, soseaua care concureaza cu Transfagarasan si Transalpina la peisaje de vis
  • Un nou drum spectaculos se va deschide, peste doar cateva zile, in Romania
  • Cum arata Transapuseana, soseaua care concureaza cu Transfagarasan si Transalpina la peisaje de vis
Distribuie pe Facebook

Primul tronson din drumul judetean DJ 107I va fi receptionat pe data de 15 decembrie.

O noua sosea spectaculoasa se va deschide, peste numai 11 zile, in Romania. Este, mai exact, vorba despre primul tronson din drumul judetean DJ 107I, cu o lungime de 43 de kilometri, pe ruta Aiud – Bucium, care va fi receptionat pe 15 decembrie.

"Lotul 1 este finalizat aproape in totalitate, cu exceptia unei portiuni de aproximativ 2 kilometri din municipiul Aiud care va fi gata in cursul acestei saptamani. A fost turnat asfalt pe o lungime de 45,5 kilometri, pana dincolo de Ponor. Pe lotul 1 mai este nevoie si de amplasarea statiilor de autobuz", a dezvaluit, la inceputul acestei luni, Marius Hategan, vicepresedinte CJ Alba.

Conform Ziarul Unirea, pe lotul 1 au fost finalizate lucrarile de consolidari, podurile si podetele dalate, rigolele pentru drenarea apelor pluviale, marcajul rutier (mai putin zona Aiud) si turnarea ambelor straturi de asfalt, mai putin in zona in care se lucreaza la Aiud. Aici s-au finalizat si consolidarile cu piloti forati. Se mai lucreaza la amplasarea de indicatoare rutiere, borne kilometrice, separatoare de hidrocarburi si podete de acces.

Lotul 2, avand o lungime de 35 de kilometri, intre Ponor si Bucium, va fi finalizat in prima jumatate a anului 2024.

Drumul judetean DJ 107I, Transalpina de Apuseni, va deveni, odata finalizat, cel mai scump drum judetean din Romania. Valoare totala a proiectului depaseste pragul de 73 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Decembrie 2023