Un nou pod spectaculos este foarte aproape de deschidere. Este prima constructie de acest gen din Romania

Un nou pod spectaculos este foarte aproape de deschidere. Este prima constructie de acest gen din Romania
Noul pod are o lungime de 170 de metri si o inaltime maxima de 31 de metri. Acesta va prelua traficul rutier pe traseul istoric Rucar-Bran si va avea o contributie importanta la dezvoltarea economica a zonelor tranzitate de DN73 in Muntenia si Transilvania.
Distribuie pe Facebook

"Un pod spectaculos din judetul Arges este foarte aproape de deschidere!

Este primul pod metalic in arc de cerc cu calea de rulare la partea superioara construit pana acum in Romania.

Podul din zona localitatii Podul Dambovitei, situat pe DN73, are o lungime de 170 de metri si o inaltime maxima de 31 de metri iar constructia lui (finantata prin POIM) a durat 1 an si 6 luni.

Acesta va prelua traficul rutier pe traseul istoric Rucar-Bran si va avea o contributie importanta la dezvoltarea economica a zonelor tranzitate de DN73 in Muntenia si Transilvania.

Atat turistii care vor dori sa ajunga in zona, in special pentru a vizita Castelul Bran, cat si marii transportatori vor beneficia de siguranta si confort o data cu deschiderea circulatiei pe noul pod.

Vechiul pod in arc din zidarie de piatra (construit in 1886), declarat monument istoric, va ramane deschis doar circulatiei pentru vehicule cu greutatea maxima de 16 tone, in timp ce autovehiculele de mare tonaj vor circula doar pe noul pod metalic.

Noul pod în arc, construit de ingineri romani, a putut fi realizat doar dupa ce au fost identificate solutii tehnice care sa nu afecteze mediul si care sa permita accesul la proprietatile din proximitatea sa.

Dupa ce am verificat astazi lucrarile in santier am certitudinea ca putem sa deschidem circulatia pe noul pod pana la sfarsitul lunii noiembrie (2023)", a spus Cristian Pistol, Directorul General al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2023