Un nou scandal monstru zguduie industria auto. Toyota, Nissan si Mazda au folosit piese falsificate

Un nou scandal monstru zguduie industria auto. Toyota, Nissan si Mazda au folosit piese falsificate
  • Kobe Steel a recunoscut ca a furnizat produse falsificate
  • Printre cei afectati se numara mai multi producatori de automobile
  • Angajatii au etichetat fals produsele
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cei mai importanti furnizori de metale din lume a recunoscut ca a falsificat informatiile privind calitatea unor produse din aluminiu si cupru. Acestea au fost folosite mai apoi de circa 200 de companii, printre care Toyota, Nissan, Mazda sau Boeing.

Industria auto nu a apucat sa-si revina de tot dupa Dieselgate ca este lovita din nou de un alt scandal monstru. De aceasta data, principalul vinovat este gigantul japonez Kobe Steel, unul dintre cei mai mari producatori de piese din metal din lume.

Compania tocmai a recunoscut ca aproximativ 4% din produsele din aluminiu si cupru livrate in perioada septembrie 2016 - august 2017 nu se ridica la standardele agreate cu clientii. Un control intern a scos la iveala faptul ca aceastea au fost etichetate fals de mai multi angajati.

Partea proasta este ca aceste piese au ajuns la aproximativ 200 de clienti de pe Glob, inclusiv la Toyota, Honda, Nissan, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Boeing, Mitsubishi Heavy Industries (producatori de rachete), sau compania de cai ferate JR Central, operatorul liniei de trenuri de mare viteza Tokaido Shinkasen.

Deocamdata nu s-au semnalat probleme legate de siguranta si durabilitatea acestor produse falsificate, insa clientii continua cercetarile.

Toyota a folosit astfel de produse pentru usi, capota si alte zone perifierice, iar oficialii brand-ului nipon au catalogat situatia drept un "incident grav". In asentiment cu acestia sunt si conationalii de la Nissan, care fac deasemenea verificari, intrucat aceleasi produse falsificate ar putea pune in pericol siguranta pietonilor in caz de impact.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Octombrie 2017