Un nou scandal zguduie lumea auto. Volkswagen, BMW si Daimler implicate.

Un nou scandal zguduie lumea auto. Volkswagen, BMW si Daimler implicate.
  • Autoritatile germane ancheteaza 6 companii banuite ca ar fi fixat preturile otelului
  • Printre acestea se numara Volkswagen, BMW, Daimler, Bosch sau ZF
  • Cea de-a 6-a companie implicata nu este deocamdata cunoscuta
Distribuie pe Facebook

Autoritatile germane ancheteaza mai multe companii pentru o posibila fixare a preturilor otelului

In timp ce scandalul Dieselgate este pe cale sa se stinga incet incet, un altul ameninta piata auto mondiala dupa ce mai multe companii germane printre care Volkswagen, BMW, Daimler si furnizorii de componente Bosch si ZF sunt anchetate de autoritati.

La sfarsitul lunii iunie, o echipa de 50 de angajati ai unui departament impotriva cartelurilor de tip economic au descins la sediile a 6 constructori si furnizori de componente din Germania.

Chiar daca initial autoritatile nu au dat numele companiilor in cauza, cele mai sus mentionate au reactionat rapid si au confirmat prin intermediul unor comunicate de presa implicarea in aceasta investigatie unde sunt banuite ca s-ar fi inteles la fixarea pretului pentru otel.

Un purtator al constructorului din Wolfsburg a anuntat ca "Reprezentantii Biroului Federal pentru Carteluri a perchezitionat birourile din Wolfsburg ca parte a unei investigatii curente. Volkswagen sprijina autoritatile in cadrul investigatiilor."

Deocamdata nu se cunoaste cea de-a 6-a companie, insa reprezentantii Opel au anuntat deja ca nu sunt implicati in aceasta ancheta.

In ciuda faptului ca industria constructoare de masini foloseste de ceva vreme aluminiul, otelul ramane cel mai intalnit material folosit pentru componente precum plafon, sasiu, roti, frane, sistem de evacuare sau motor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2016