Un oras din Romania ar putea interzice accesul masinilor diesel

Un oras din Romania ar putea interzice accesul masinilor diesel
  • Un oras din Romania ar putea interzice accesul masinilor diesel
  • In plus, ar putea fi oferite scutiri de taxe pentru masinile care polueaza putin
Distribuie pe Facebook

Primarul unui oras din Romania a pornit, pe Facebook, o discutie privind mai multe masuri pentru reducerea poluarii locale. Printre acestea, si interzicerea folosirii motoarelor diesel.

Brasovul este pe locul I in topul oraselor care iau masuri impotriva poluarii, dar mai avem drum lung pana cand sa putem spune ca avem un aer de buna calitate.

https://observatoruldesanatate.ro/wp-content/uploads/2021/03/ors_clasament_poluare_2021.pdf?fbclid=IwAR2vJ_nEXR0AjSzg-u7yYEGW5C0N-qoKEMbKrgZ7Wf5aA9M-y5urhWw5Vus

Dupa cum menționeaza si raportul, factorul decisiv in determinarea calitatii aerului este legat de cum se realizeaza transportul in interiorul orasului.

Masini multe, diesel si vechi = aer plin de particule in suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauza de imbolnavire de cancer conform Agentiei Internationale pentru Cercetarea Cancerului).

Ca sa va faceti o idee legata de cat ne costa slaba calitate a aerului, raportul de fata precizeaza ca un bucurestean pierde 3000 de euro pe an din cauza poluarii...

Iata cateva recomandari pentru noi, administratiile locale, de la Observatorul Roman de Sanatate:

> Incurajarea utilizarii modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice.

> Stabilirea unor zone cu emisii scazute, unde au acces doar vehicule care respecta standarde ridicate de poluare.

> Scutiri de taxe pentru masinile care polueaza putin

> Modernizarea transportului public in comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi si achizitionarea celora care nu polueaza.

> Interzicerea folosirii motoarelor diesel in interiorul orasului (existente in Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris).

Unele dintre masuri sunt deja luate la Brasov, altele sunt in pregatire (transport in comun electric 100%, transport pe sine, piste de biciclete, mai multe spatii verzi, campanii de informare).

Va asigur ca pentru mine si consilierii locali USRPLUS combaterea poluarii este o prioritate a acestui mandat.

Ce opinie aveti legat de interdictiile propuse in recomandari?

Citeste raportul integral aici: https://observatoruldesanatate.ro/wp-content/uploads/2021/03/ors_clasament_poluare_2021.pdf?fbclid=IwAR2-VlooixocDTdFetmjUBFpWB3srMO6ejGcqAtdOReHpXpwj5YY-QuZIBk, se arata in postarea de pe Facebook a lui Allen Coliban, primarul Brasovului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Martie 2021