Un studiu arata ca soferii romani care circula pe contrasens pe autostrada o fac in mod constient

Un studiu arata ca soferii romani care circula pe contrasens pe autostrada o fac in mod constient
  • Soferii care circula pe contrasens pe autostrada o fac in mod constient
  • Circula cu viteza pentru a ajunge mai repede la iesirea de pe autostrada
  • Cel mai recent incident a avut loc in urma cu cinci zile
Distribuie pe Facebook

Concluzia unei anchete facute de autoritati este ca soferii din Romania care circula pe contrasens pe autostrada o fac in mod constient.

In ultimele luni, tot mai multi soferi romani ajung sa circule pe contrasens pe autostrada. Poate ai tinde sa crezi ca se intampla lucrul acesta din neatentie, insa o ancheta tocmai publicata de autoritati releva adevaratele motive.

Din cate se pare, majoritatea conducatorilor auto care circula pe contrasens pe autostrada fac acest lucru in mod constient.

"Din pacate, investigarea acestor incidente in Romania releva o concluzie ingrijoratoare: multi roman ajung pe contrasens perfect constient, nu din neatentie, dupa ce au intratpe autostrada legal, dar nu in directia in care doreau sa se deplaseze. Pentru a corecta aceasta situatie, intorc pur si simplu vehiculul si pornesc in sens opus," au explicat reprezentantii Asociatiei Pro Infrastructura.

Mai ingrijorator este ca soferii aflati pe contrasens circula cu viteza pentru a ajunge mai repede la urmatoarea iesire de pe autostrada. Acest lucru creste si mai mult riscul producerii unui accident grav.

Cel mai recent incident petrecut din aceasta cauza a avut loc chiar in urma cu cinci zile, pe autostrada A3 la nodul rutier de la Turda. Un sofer a a gresit breteaua de intrare pe autostrada si a intors continuand drumul pe contrasens.

Masina a fost evitata de cateva ori dar in cele din urma inevitabilul s-a produs si s-a ciocnit frontal cu un alt vehicul care circula regulamentar.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Ianuarie 2021