Unde gasim informatiile auto de care avem nevoie: online sau offline?

Unde gasim informatiile auto de care avem nevoie: online sau offline?
  • Site-uri, bloguri, reviste, emisiuni TV sau radio?
  • Informatie auto de divertisment sau informativa?
  • Teste auto, filme, stiri sau noutati amuzante?
Distribuie pe Facebook

Presa auto din Romania poate ca nu este la nivelul tarilor vestice, in materie de calitate si acoperire, insa nici de neglijat nu este. Avem o tara cu 18 milioane de locuitori. Si oricate procente ai taia, tot avem destui clienti de autoturisme, noi sau second-hand. Motiv pentru care presa auto exista si o duce destul de bine. La TV, radio, in presa scrisa, presa online, exclusiv pe retele de socializare sau pe canale de filme. Informatia exista peste tot. Ba chiar este sufocanta pentru multi dintre noi. Dar tu, cel care citesti acum, ne poti spune care sunt sursele tale de informatie auto?

Am minti daca am spune ca stim cum a evoluat presa auto din Romania. Nu este nimeni in biroul nostru (redactie suna prea comunist) atat de batran incat sa ne povesteasca despre nu stiu ce almanah care debuta cu poza lui Ceausescu si continua cu automobilele Dacia, scoala Ilioara si bancuri ilustrate cu Trabanturi. Nici macar dupa Revolutie nu prea stim cum s-a comportat presa auto autohtona. Chiar daca pe la evenimente mai dam peste cativa "monstri sacri", niste jurasici cu parul alb care se pacalesc singuri ca au facut lumea sa se invarta iar acum se plang ca nu sunt bagati in seama.

Habar nu avem ce reviste au tot fost de-a lungul vremii, ce emisiuni auto si cum s-a nascut presa auto online. Stim doar ca site-ul acesta pe care il citesti tu in aceasta clipa are mai bine de 13 ani de existenta, perioada in care a avut timp sa devina cea mai citita sursa de informatie auto din tara noastra.

Pe scurt, daca tot ne-au napadit amintirile... a luat nastere din pasiune, de pe vremea cand cele mai tari masini de la ilegale erau Daciile si ursii. A urmat o crestere fireasca, fiind primul site "underground" dedicat curselor si pasiunii pentru tuning: ce pustan nu visa la o masina puternica, la bordul careia sa faca niste cerculete? Ulterior, am scos si revista cu acelasi nume. Am vandut-o in benzinarii si mai la toate chioscurile de presa din toata tara. Lucrurile au devenit serioase, informatia a trebuit sa fie mai calitativa si targetul diferentiat. Odata cu suprasaturarea pietei de piese si servicii de tuning, fenomenul a inceput sa scada. Si am decis sa ne axam mai mult pe cresterea domeniului online, decat pe dezvoltarea presei scrise. A fost o evolutie din nou fireasca sa ne transformam intr-un site auto in principal, si de tuning in secundar. Si am ajuns in ziua de azi cel mai vizitat si citit site auto de informatie din Romania. Cam 80.000 - 100.000 de persoane unice ne citesc zilnic. Recordul intr-o zi fiind de 178.000. Ca si cum absolut fiecare locuitor al orasului Arad, copil, sugar, elev sau bunicuta la pat cu proteza in pahar ar fi intrat simultan pe site. Ceea ce inseamna ceva.

Dar nu am facut acest text ca sa discutam despre noi. Ci despre voi. Mai exact, am vrea sa ne ajutati cu niste informatii. Am vrea sa stim de unde iti iei tu informatiile auto de care ai nevoie, atat cele zilnice, cat si cele punctuale cand vrei sa-ti cumperi un autoturism sau ai nevoie de o piesa auto. Si ca sa-ti dam cateva puncte de plecare, noi credem ca tot ce inseamna presa auto se poate imparti dupa cum urmeaza:

- emisiuni TV si radio;

- reviste auto periodice si publicatii gratuite;

- site-uri auto, portale, cotidiene online;

- bloguri dedicate auto;

- publicatii exclusiv pe retelele sociale;

- canale de Youtube cu prezentari video.

Cam asa se poate imparti presa auto romaneasca. Daca cumva ne-a scapat ceva, vreo alta sursa de informatie, te rugam sa ne scuzi si sa ne-o mentionezi. Mai avem si noi scapari, ca suntem oameni si nu suntem dintre cei mai profesionisti jurnalisti auto, precum cei "cu greutate" si "Pedigree" in auto, datorita carora este in continua crestere acest domeniu si vanzarile sunt infloritoare (ironie).

Am vrea sa ne ajuti cu informatii sincere, prin intermediul unui comentariu la acest articol. Sa ne spui, de exemplu, ce alte surse de informatie mai ai, in afara de site-ul nostru. Daca si unde te uiti la emisiuni auto, daca te uiti pe Facebook, pe ce alte site-uri urmaresti noutatile auto, unde citesti teste auto cand vrei sa-ti cumperi un model de autoturism, care este sursa ta de stiri zilnice, care a fost ultima ta revista auto cumpara si asa mai departe. Adica tot ce inseamna informatie auto si de unde ti-o iei.

In plus, esti cu adevarat un cititor caruia ii multumim si pe care il apreciem daca ne mai ajuti cu ceva: sa ne spui si ce vrei tu sa citesti mai mult, in general, nu neaparat pe site-ul 4Tuning. Adica daca vrei teste cu masini noi, vrei filme amuzante cu masini, stiri mai multe, teste comparative, informatii despre masinile puternice, mai mult tuning, articole utile si tehnice, informatii despre masini second-hand, masini electrice sau orice altceva. Te rugam sa ne spui in cateva cuvinte si ce fel de informatie iti place sa primesti.

Gata, am terminat. Acum asteptam parerea si sfaturile tale constructive care sa ne ajute sa crestem in viitor. Nu suntem cei mai destepti, nici cei mai invatati si nici cei cu maximum de experienta in domeniu. Asadar, orice parere si sfat venit cu buna credinta poate face diferenta. Multumim!

Distribuie pe Facebook
mai multe