Utilaj de deszapezire, filmat in timp ce arunca zapada pe contrasens. Explicatiile CNAIR

Utilaj de deszapezire, filmat in timp ce arunca zapada pe contrasens. Explicatiile CNAIR
  • Un utilaj de deszapezire a fost filmat recent, in actiune, pe Autostrada Soarelui
  • Respectivul vehicul arunca zapada de pe un sens pe altul
  • Oficialii CNAIR au precizat ca autostrada era inchisa circulatiei publice
Distribuie pe Facebook

Deszapezirea in Romania starneste noi polemici. Un utilaj folosit pentru curatarea drumurilor a fost filmat de curand... aruncand zapada de pe un sens pe altul.

O filmare care surprinde un utilaj de deszapezire pe Autostrada Soarelui, in timp ce arunca zapada de pe un sens pe altul, face zilele acestea inconjurul Romaniei. Explicatiile autoritatilor nu au intarziat sa apara.

„Interventia autoutilajelor de deszapezire ale D.R.D.P. Constanta se desfasoara in conformitate cu prevederile ”Ghidului privind prevenirea si combaterea lunecusului si a inzapezirii drumurilor publice, emis in baza Deciziei nr.9 a CNAIR S.A. /07.01.2009”.

In conformitate cu Ghidul mentionat,

“In cazul in care drumul este supus actiunii unui vant lateral puternic, zapada NU va fi indepartata in sens contrar vantului.”

In cazul interventiilor efectuate pe autostrada, aruncarea zapezii de pe o cale pe alta se face numai atunci cand tronsonul de autostrada este inchis circulatiei publice.

Imaginile publicate pe Facebook demonstreaza, inca o data, indisciplina unor participanti la trafic care au incalcat restrictiile impuse, intrand pe un tronson de autostrada inchis circulatei publice in scopul realizarii activitatii de deszapezire, punand in pericol atat siguranta personala, cat si a personalului care participa la interventia pentru deszapezire.”, au declarat oficialii CNAIR, potrivit HotNews.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2020