Veste soc din Germania. BMW, Mercedes si Volkswagen ar fi testat efectele emisiilor diesel pe OAMENI si maimute

Veste soc din Germania. BMW, Mercedes si Volkswagen ar fi testat efectele emisiilor diesel pe OAMENI si maimute
  • BMW, Mercedes si Volkswagen au fondat EUGT
  • Cercetatorii ar fi testat efectele emisiilor diesel pe oameni
  • Toti producatorii s-au delimitat de aceste practici
Distribuie pe Facebook

Industria auto mondiala este afectata de un nou scandal pornit de la trei giganti germani, si anume BMW, Mercedes-Benz si Volkswagen. Potrivit celor mai recente informatii, acestia au finantat un grup de cercetatori care au testat efectele emisiilor diesel pe oameni si maimute.

"Tentaculele" scandalului Dieselgate se mai vad inca, iar partile implicate nu au scapat nici acum de furia autoritatilor si mai ales a publicului. Chiar si asa, un nou scandal pare ca afecteaza industria auto mondiala, iar vinovatii sunt si de aceasta data...tot nemtii.

Mai exact, mai multe publicatii importante din intreaga lume au scos la iveala ca BMW, Mercedes si Volkswagen au fondat un grup de cercetare numit Grupul European de Cercetare pentru Mediu si Sanatate (EUGT), care a efectuat un studiu pe oameni la o clinica utilizata de Universitatea din Aachen.

Cei trei mari constructori au finantat activitatea cercetarilor, care printre altele, au testat efectele emisiilor diesel pe 25 de tineri. Acestia au inspirat de buna voie diverse concentratii de dioxid de azot timp de mai multe ore, raportul final aratand ca aceste concentratii nu au avut niciun efect asupra sanatatii cobailor.

In ciuda tuturor dovezilor, oficialii gigantilor germani sustin ca nu erau la curent cu metodele aplicate de cercetatori si au emis comunicate de presa prin care se delimiteaza de aceste acuzatii, pe care le si condamna. Grupul de care pomeneam mai sus a luat fiinta in 2007, si si-a oprit toate activitatile in 2017.

Aceasta stire vine la cateva zile dupa ce publicatia New York Times a relatat ca BMW, Mercedes si Volkswagen au mai finantat in 2014 un studiu pe 10 maimute derulat in SUA, pentru identificarea efectelor emisiilor motoarelor diesel. Initial, Volkswagen si-a cerut scuze pentru finantarea acestui experiment, despre care spune clar ca a fost cofinantat de BMW si Daimler.

Distribuie pe Facebook
mai multe