Vestea care i-a luat prin surprindere pana si pe germanii de la VW. Principalul concurent al lui Passat...

Vestea care i-a luat prin surprindere pana si pe germanii de la VW. Principalul concurent al lui Passat...
  • Vestea care i-a luat prin surprindere pana si pe germanii de la VW. Principalul concurent al lui Passat...
  • ... iese din productia de serie. Dupa aproape trei decenii de la startul vanzarilor din cursul anului 1993
Distribuie pe Facebook

... iese din productia de serie. Dupa aproape trei decenii de la startul vanzarilor din cursul anului 1993.

Una dintre cele mai cunoscute si, totodata, apreciate masini de pe piata europeana este pe cale sa devina istorie, la aproape trei decenii de la livrarea primelor unitati. Disponibila la vanzare inca din anul 1993, celebra gama Mondeo a companiei Ford va iesi din productia de serie - definitiv - peste aproximativ 12 luni, in martie 2022.

Vestea a fost confirmata si de oficialii producatorului auto de peste Ocean. Care, cu aceasta ocazie, au tinut sa infirme si zvonurile ce anuntau o posibila transformare a principalului rival pentru VW Passat in SUV.

In perioada de aproape trei decenii petrecuta pe Batranul Continent, de la startul vanzarilor - dat in cursul anului 1993 - si pana in prezent, celebra gama Mondeo a companiei Ford a reusit sa inregistreze peste cinci milioane de comenzi. In ultimul timp insa, numarul cumparatorilor a scazut dramatic, pana la 2.400 in 2020, in UK.

Pe piata din Romania, principalului rival pentru VW Passat se vinde, zilele acestea, la preturi de lista care pornesc de la 28.650 de euro. Cu mentiunea ca importatorul local a pregatit reduceri de cateva mii de euro.

Anuntata in urma cu aproape o decada, in cursul anului 2012, dar disponibila la vanzare abia din 2014, actuala generatie a celebrei game pe nume Ford Mondeo isi intampina clientii, la momentul de fata, alaturi de numai doua optiuni la nivel de motorizare. Un diesel de 2.0 diesel cu 150 ori 190 CP si un hybrid cu 187 CP in total.

Dotarea standard a principalului rival pentru VW Passat cuprinde inclusiv faruri de ceata si jante pe 16". Din reteta celei mai ieftine versiuni nu lipsesc nici climatizarea automata, franarea autonoma de urgenta etc.

Noul Ford Mondeo Facelift

Noul Ford Mondeo Facelift

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Noul Ford Mondeo Facelift
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Martie 2021