Vesti bune pentru fanii Volkswagen. T-Roc, Tiguan si Arteon vor primi pana la urma o versiune R

Vesti bune pentru fanii Volkswagen. T-Roc, Tiguan si Arteon vor primi pana la urma o versiune R
  • Volkswagen readuce in lupta divizia R
  • Nemtii pregatesc mai multe modele de performanta
  • Printre acestea se numara T-Roc, Tiguan sau Arteon
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a dezvaluit intr-un interviu recent ca brand-ul din Wolfsburg planuieste versiuni de performanta R pentru T-Roc, Tiguan si Arteon.

Divizia R de la Volkswagen a fost cam absenta din segmentul modelelor de performanta in ultimul timp, unde BMW M si Mercedes AMG au inceput sa se distanteze din ce in ce mai mult. Insa nemtii nu se lasa cu una cu doua, asa ca acum isi pregatesc intoarcerea cu o strategie revizuita.

Aceasta presupune dezvoltarea mai multor modele cu performante de top, tinuta de drum sportiva si pachete aerodinamice care sa le diferentieze de celelalte din gama si care sa-ti spuna ca ai de-a face cu o versiune R.

Potrivit zvonurilor, primul ar urma sa fie un Golf extrem, urmat de un T-Roc R si de un Tiguan R sau chiar un Touareg R. Ultimul dar cu siguranta nu cel din urma va fi un Arteon R. Unele voci sustin chiar ca CEO-ul Volkswagen le-ar fi cerut deja inginerilor sa construiasca un prototip sportiv al noului T-Roc pentru a vedea daca i se potrivesc aceste haine noi.

Volkswagen T-Roc R- render

Informatiile sunt deocamdata extrem de putine, iar pachetul tehnic concret este o mare necunoscuta. Chiar si asa, daca e sa ne luam dupa traditia Volkswagen, motorizarea turbo cu patru cilindri pare cea mai viabila varianta.

Aceasta optiune nu pare totusi potrivita pentru un posibil Tiguan R, care ar urma sa beneficieze de o unitate Audi, cu cinci cilindri, de 2.5 litri. In cazul brand-ului din Ingolstadt, acesta dezvolta 400 de cai putere, asa ca ar fi numai bun pentru un Tiguan de performanta.

Sursa imagine: x-tomi design

Distribuie pe Facebook
mai multe