Vestile care ii vor bulversa pe fanii Audi. Ce se va intampla cu marca din Ingolstadt

Vestile care ii vor bulversa pe fanii Audi. Ce se va intampla cu marca din Ingolstadt
  • Audi ar putea fi nevoita sa renunta la dezvoltarea propriilor platforme
  • Modelele importante ale companiei germane vor fi construite impreuna cu Porsche
  • Automobilele mai ieftine ar putea avea la baza arhitectura de Volkswagen
Distribuie pe Facebook

Un material aparut la sfarsitul saptamanii trecute in publicatia germana Der Spiegel anunta posibilitatea ca Audi sa fie nevoita sa renunta la dezvoltarea propriilor platforme.

Au trecut deja mai bine de 12 luni de la declansarea scandalului Dieselgate, insa nimeni nu a reusit pana acum sa calculeze costurile exacte ale respectivului dezastru.

In plus, problemele sunt departe de a se fi sfarsit pentru compania Volkswagen, producatorul de automobile din Wolfsburg lucrand in continuare, chiar si la acest moment, la repararea masinilor "necurate".

Drept urmare, intreaga lume se intreaba ce urmeaza dupa Dieselgate. Ei bine, conform unui material aparut la sfarsitul saptamanii trecute in publicatia germana Der Spiegel, Audi ar putea fi nevoita sa renunta la dezvoltarea propriilor platforme.

Nu te grabi sa tragi concluziile. Nu inca, deoarece sursele citate in stirea cu pricina anunta ca modelele importante din gama marcii din Ingolstadt vor fi dezvoltate impreuna cu specialistii de la Porsche.

La o adica exista o mare sansa ca viitoarele automobile vandute de Audi sa aiba la baza o arhitectura capabila sa suporte atat tractiunea integrala, cat si... tractiunea spate.

O alta cauza a trecerii masinilor din Ingostaldt pe platforma producatorului din Stuttgart consta in montarea unitatilor de propulsie transversal si nu longitudinal, cum se intampla acum.

Ramane acum de vazut ce se va intampla cu modelele mai ieftine, acelasi material aparut la sfarsitul saptamanii trecute in publicatia germana Der Spiegel dezvaluind ca urmatorul Audi A4 ar putea imprumuta arhitectura Volkswagen-ului Passat.

Tot la capitolul mari necunoscute ramane si situatia supercarului R8, unele voci discutand despre posibilitatea ca succesorul actualei generatii sa renunte la configuratia cu motor central.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Octombrie 2016