VIDEO: Sofer lasat fara permis vs. Politia Rutiera. Cine are dreptate?

VIDEO: Sofer lasat fara permis vs. Politia Rutiera. Cine are dreptate?
  • Locatia este inainte de Pasajul Muncii
  • Nu se stie pentru ce i-a fost suspendat permisul
  • Filmare este taiata
Distribuie pe Facebook

Un bucurestean a postat un video pe Youtube in care vrea sa arate ca Politia Rutiera i-a facut o nedreptate si i-a suspendat permisul fara sa fie vinovat. Insa soferul nostru nu e tocmai sincer si ne spune doar informatiile pe care le vrea el...

Un sofer din capitala, echipat cu o camera de bord pe parbrizul masinii, venind dinspre Baba Novac spre pasajul Muncii, este oprit de Politia Rutiera. El a publicat pe internet filmarea cu momentul in care este oprit si spune ca i s-a facut o nedreptate. Mai exact, ca i s-a suspendat permisul, fara sa spuna si pentru ce i-a fost suspendat. La prima vedere, pare doar un caz clasic de soferi vinovat care are impresia ca daca se vaita online rezolva ceva.

Soferul pare sa respecte toate regulile de circulatie in film. Adica acorda prioritate ambulantei, circula regulamentar la trecerea de pietoni de la Victor Babes, pentru ca nu exista persoane angajate in traversare, isi pastreaza banda si asa mai departe. Prin urmare, nu exista motive pentru care soferul sa aiba permisul suspendat, cel putin, nu care sa reiasa din acest clip.

Insa filmare este taiata hoteste. Nu se vede nici ce se intampla inainte ca masina sa ajunga la trecere, nu ni se arata nici discutia cu agentul. Si, oricum, nu aflam de nicaieri pentru ce i se suspenda permisul victimei aparente. Asa ca putem doar sa banuim.

Pentru neacordare de prioritate, slabe sanse, deoarece nu era cazul, se vede clar ca nu sunt pietoni, iar politistul era destul de aproape. Pentru trecere pe culoare rosie, nu este cazul, fiind semafor doar cu galben intermitent. Exista insa o banuiala, pe care soferul care a filmat nu are bunavointa sa o mentioneze. Si anume, viteza excesiva.

Daca va uitati atent, autospeciala de Politie este un Logan cu radar. Pozitionat special ca sa bata pana in intersectie la Baba Novac. Mereu este radar acolo din simplul motiv ca soferii, cum trec de rond, o calca tare pana la pasaj. Noi credem ca acesta este motivul pentru care soferul nostru nevinovat a fost, de fapt, lasat fara permis. A calcat-o mai devreme, inainte sa porneasca aceasta filmare, dupa care s-a facut ca ploua.

Daca am afla pentru ce i-a fost suspendat permisul, poate ca lucrurile s-ar clarifica. Dar, din ce vedem, sigur exista un motiv intemeiat, care insa nu apare pe filmare. In cazul in care permisul i-a fost luat pentru neacordare de prioritate la pietoni, soferul este cu adevarat nevinovat, din ce reiese pe filmare, dar nu poate face altceva decat contestatie in instanta. Tu ce parere ai?

Distribuie pe Facebook
mai multe