Viitorul Golf 8 GTI vine cu unitate hibrid si 260 de cai? Foarte probabil

Viitorul Golf 8 GTI vine cu unitate hibrid si 260 de cai? Foarte probabil
  • Golf-ul 8 va apela la o unitate hibrid
  • Motorul de 2.0 litri turbo va fi acompaniat de un sistem electric de 48V
  • Turbocompresorul va fi inlocuit cu un compresor electric
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor zvonuri, viitorul Volkswagen Golf GTI va apela la o configuratie hibrida pentru o crestere de putere si o scadere a consumului de carburant. Golf-ul 8 GTI este asteptat sa debuteze pe piata in 2020.

Actuala generatie a Volkswagen-ului Golf a primit destul de recent un facelift, insa asta nu i-a impiedicat pe nemtii din Wolfsburg sa inceapa sa se gandeasca deja la viitorul model. Golf-ul 8 se afla de mai bine de 12 luni pe masa inginerilor de la Volkswagen, iar potrivit celor mai recente zvonuri, versiunea sportiva a acestuia va beneficia de o imbunatatire majora.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Mai exact, britanicii de la Autocar sustin pe baza unor surse apropiate de departamentul de Cercetare si Dezvoltare din cadrul Volkswagen ca viitorul Golf 8 va beneficia de o unitate hibrid. Sub capota se va regasi acelasi propulsor de 2.0 litri turbo ca si pana acum, insa acesta va fi acompaniat de un agregat electric de 48V cu starter integrat.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

In plus, motorul termic ar urma sa renunte la turbocompresor, in favoarea unui compresor electric. Toate aceste modificari se vor traduce printr-o putere sporita, emisii mai reduse decat pana acum si nu in ultimul rand, un consum redus de carburant. Totodata, puterea ar urma sa fie livrata de la turatii joase, iar cuplul va fi disponibil pe un interval mai mare de turatii.

Ca tot veni vorba de puterea viitorului Volkswagen Golf 8 GTI, aceleasi voci sustin ca aceasta ar urma sa fie identica cu cea a actualului GTI Clubsport. Acesta dezvolta 265 de cai, iar cu functia de overboost, puterea creste la 290 de cai putere, timp de 10 secunde.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Cat despre transmisie, deocamdata se ia in calcul doar optiunea unei cutii de viteze automate DSG cu dublu-ambreiaj si 7 trepte, insa nici aceasta informatie nu a fost confirmata pana acum de un oficial Volkswagen.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Viitorul Golf 8 GTI va fi construit pe o varianta imbunatatita a platformei MQB, si datorita folosirii unor materiale usoare greutatea totala va scadea cu pana la 50 de kilograme, fata de actualul model.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Asa cum spuneam mai sus, noul Volkswagen Golf este asteptat sa debuteze in 2019, urmand ca un an mai tarziu, nemtii sa lanseze si versiunea GTI.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Golf GTI Clubsport
mai multe