Viitorul suna electric pentru nemtii de la Volkswagen

Viitorul suna electric pentru nemtii de la Volkswagen
  • Potrivit directorului general al Volkswagen in SUA, nemtii vor construi masini electrice peste ocean incepand cu 2020
  • Aceasta decizie a fost luata pentru a compensa falsificarea nivelului emisiilor poluante
  • Constructorul german vrea sa investeasca si intr-o fabrica de baterii pentru acest tip de vehicule
Distribuie pe Facebook

Constructorul german a anuntat ca va produce masini electrice in Statele Unite ale Americii incepand din 2020, pentru a-si spala pacatele pentru scandalul Dieselgate.

Dupa ce a instalat un soft care pacalea emisiile pe aproximativ 11 milioane de masini, nemtii de la Volkswagen ar face acum orice pentru a-i face pe oameni sa uite de acest episod si sa aiba din nou incredere in masinile sale.

Potrivit lui Hinrich Woebcken, directorul general al Volkswagen SUA, nemtii au recurs la acest lucru pentru a compensa partial stricaciunile rezultate in urma Dieselgate si pentru a-si repara imaginea. Desi inca nu este cert, automobilele electrice vor fi construite la uzina Volkswagen din Chattanooga, Tennessee.

Aceasta miscare vine dupa ce, recent, producatorul din Wolfsburg a fost de acord cu masurile impuse de autoritatile din SUA si a anuntat ca va plati 15,3 miliarde de dolari pentru a rascumpara vehiculele afectate si pentru a investi in mai multe proiecte "verzi".

Mai mult decat atat, presa germana scria la inceputul acestui an ca Volkswagen a fost sfatuita de Agentia americana pentru Protectia Mediului sa produca masini electrice in SUA si sa participe totodata la construirea unei retele de statii de alimentare pentru acest tip de vehicule.

In plus, nemtii vor sa investeasca intr-o fabrica de baterii pentru automobile cu propulsie electrica pentru a-si indeplini obiectivul de a lansa 20 de modele electrice si hibrid pana in 2020.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 20 Iulie 2016