Volkswagen a confirmat. Cand se lanseaza masina low-cost care va concura Dacia

Volkswagen a confirmat. Cand se lanseaza masina low-cost care va concura Dacia
  • Germanii de la Volkswagen vor lansa o marca low-cost in 2019
  • Oferta companiei in cauza va cuprinde initial o berlina si un SUV
  • Primele exemplare vor fi livrate exclusiv pe piata din China
Distribuie pe Facebook

Zvonurile potrivit carora Volkswagen ar pregati lansarea unei masini low-cost au fost confirmate in cele din urma de un sef al producatorului auto german.

Impresionate si, totodata, motivate de succesul inregistrat de marca Renault cu produsele Dacia, numeroase companii din industria auto au incercat sa lanseze pe piata un model low-cost.

Niciuna dintre masinile accesibile proaspat aparute in peisaj nu au reusit sa se ridice insa la nivelul modelelor Logan, Sandero sau Duster, comercializate anul trecut la nivel global in peste 500.000 de exemplare.

Chiar si asa, nu toti producatorii au renuntat la ideea unui automobil ieftin in gama. Volkswagen, de exemplu, se pregateste sa treaca la nivelul urmator si sa introduca un brand low-cost.

Anuntul cu pricina a fost facut de Dr. Frank Welsch, seful departamentului de dezvoltare al companiei germane, care a tinut sa mai precizeze si ca respectiva marca va avea initial in portofoliu doar o berlina si un SUV.

Modelele in cauza vor fi vandute pentru inceput doar pe piata din China, acolo unde produsele Grupului Volkswagen au inregistrat in cele 12 luni ale lui 2016 peste 3.9 milioane de comenzi.

Dupa lansarea de aici, masinile accesibile din gama producatorului auto german vor ajunge in Mexic, Brazilia si India. Sansele ca aceste produse sa ajunga si pe Batranul Continent tind, pentru moment, catre zero.

Brand-ul accesibil pe care Volkswagen il pregateste va deveni realitate abia in 2019 si va gravita in jurul platformei PQ folosita de germani inclusiv pentru generatia cu numarul sase a modelului Golf.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Februarie 2017