Volkswagen a fost de acord cu despagubirile impuse de americani. Uite cat trebuie sa plateasca constructorul german.

Volkswagen a fost de acord cu despagubirile impuse de americani. Uite cat trebuie sa plateasca constructorul german.
  • Volkswagen a fost de acord cu masurile impuse de autoritatile americane in ceea ce priveste scandalul emisiilor
  • Constructorul german ar urma sa plateasca pana la 14.7 miliarde de dolari
  • In Europa, Volkswagen va repara vehiculele afectate prin inlocuirea soft-ului
Distribuie pe Facebook

Producatorul din Wolfsburg a anuntat ca a ajuns la un acord cu autoritatile americane si cu proprietarii afectati de scandalul emisiilor.

Dupa 9 luni in care s-au tot speculat diferite sume, a venit momentul ca Volkswagen sa afle cat trebuie sa plateasca pentru a indrepta lucrurile in Statele Unite, dupa ce au fost descoperiti in Septembrie 2015 ca au instalat un dispozitiv care pacaleste testele de emisii.

Nemtii au fost de acord sa plateasca 2.7 miliarde de dolari unui fond pentru remedierea mediului inconjurator, 2 miliarde de dolari vor fi investiti in mai multe initiative menite sa incurajeze folosirea vehiculelor cu zero emisii in Statele Unite, iar 10.033 miliarde de dolari vor fi pusi deoparte pentru rascumpararea vehiculelor afectate.

Desi initial era vorba despre 7.000, apoi de 5.000, acum, zvonurile spun ca producatorul german ar urma sa plateasca pana la 10.000 de dolari fiecarui proprietar de vehicul cu motor diesel, afectat desigur de Dieselgate. Printre acestea se gasesc 460.000 de masini Volkswagen si 15.000 de Audi-uri echipate cu pacatosul propulsor.

Presedintele grupului german, Matthias Muller, a declarat ca "Ne luam in serios angajamentul nostru de a indrepta lucrurile si credem ca aceste acorduri reprezinta un pas inainte important. [...] Stim ca mai avem mult de munca pentru a recastiga increderea americanilor. "

In ciuda faptului ca vor plati 14.7 miliarde de dolari pentru a indrepta lucrurile in Statele Unite, scandalul Dieselgate este departe de a fi incheiat. Acest acord nu include potentiala raspundere penala sau sanctiunile civile percepute de alte state.

Intr-un interviu recent, comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM, Elzbieta Bienkowska, a declarat ca cel mai corect ar fi ca Volkswagen sa ofere consumatorilor europeni compensatii similiare cu cele acordate americanilor. "Tratarea in mod diferit a consumatorilor europeni fata de cei americani nu este o modalitate de a recastiga increderea," a spus aceasta.

In acelasi timp, nemtii au anuntat ca in Europa vor repara vehiculele afectate prin inlocuirea soft-ului ilegal, nefiind niciodata vorba despre compensatii, sustinand ca acestia nu au suferit niciun fel de pierderi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 29 Iunie 2016