Volkswagen, amenda de 1 miliard de euro in Germania pentru DIESELGATE: "Acceptam decizia si amenda!"

Volkswagen, amenda de 1 miliard de euro in Germania pentru DIESELGATE: "Acceptam decizia si amenda!"
  • Volkswagen amendat de autoritatile germane
  • Sanctiunea este de un miliard de euro
  • Nemtii au acceptat decizia si implicit amenda
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Wolfsburg a primit o amenda de 1 miliard de euro in Germania pentru implicarea pe care a avut-o in scandalul emisiilor, cunoscut si sub numele de Dieselgate. Volkswagen a acceptat decizia si implicit amenda.

Privit ca fiind cel mai mare scandal din industria auto moderna, Dieselgate continua sa-si arate coltii chiar si in ziua de azi, la mai bine de trei ani de la izbucnire. Cea mai recenta victima este nimeni altul decat brandul vinovat pentru aceasta criza, si anume Volkswagen.

In toti acesti ani, constructorul din Wolfsburg a fost implicat in mai multe procese si a platit miliarde de dolari in Statele Unite ale Americii, insa acum a primit o lovitura grea chiar din partea tarii mama, Germania. Autoritatile de aici au dictat o sanctiune de 1 miliard de euro impotriva Volkswagen, fiind una dintre cele mai mari amenzi impuse vreodata in aceasta tara.

Reprezentantii gigantului german au luat decizia de a nu face apel si de a accepta decizia si implicit amenda. "Dupa o analiza amanuntita, Volkswagen AG a acceptat aceasta amenda si nu va face apel la aceasta decizie. Ne asumam responsabilitatea pentru criza diesel si consideram ca acesta este un pas major in depasirea ei," se arata intr-o declaratie oficiala.

La putin timp dupa izbucnire, acest scandal a scos la iveala ca si alti constructori auto au calcat stramb si au pacalit ani la randul testele de emisii sau au incalcat in vreun fel sau altul legea. Printre cei mai cunoscuti se numara Opel, Mitsubishi, BMW si chiar si Mercedes-Benz

Autoritatile germane sunt in conflict si cu brand-ul din Stuttgart, pe care l-au acuzat deasemenea de trucarea emisiilor diesel la mai multe modele din gama. Desi nu a primit nicio amenda pana acum, grupul german Daimler a primit ordin sa cheme in service 774.000 de masini din Europa pentru actualizarea softului motoarelor.

Distribuie pe Facebook
mai multe