Volkswagen anunta bonusuri de pana la 10.000 de euro daca esti dispus sa renunti la masina ta diesel veche

Volkswagen anunta bonusuri de pana la 10.000 de euro daca esti dispus sa renunti la masina ta diesel veche
  • Grupul Volkswagen si-a anuntat propriul "program Rabla"
  • Acesta vizeaza masinile diesel cu motorizari cel mult Euro 4
  • Bonusurile pot ajunge pana la 10.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Gigantul german Volkswagen a anuntat ca cei care renunta la actualele masini diesel cu motoare care respecta cel mult norma Euro 4 pot primi pana la 10.000 de euro daca achizitioneaza un Volkswagen sau Audi nou.

In urma "National Diesel Forum" marii constructori de automobile din Germania au fost de acord cu unele masuri pentru a salva tehnologia diesel si mai ales pentru a evita ca acest tip de propulsoare sa fie interzise din marile orase.

Modele Volkswagen Grup

Pe langa cele 5,3 milioane de vehicule care urmeaza sa fie rechemate in service, fiecare producator a anuntat ca va oferi diferite bonusuri celor care aleg sa renunte la masinile diesel mai vechi in favoarea unor modele noi, care se incadreaza in normele actuale de emisii.

Primii care au spart gheata au fost bavarezii de la BMW, urmati indeaproape de conationalii de la Mercedes. Acum a venit randul grupului Volkswagen sa-si anunte propriul program care vizeaza masinile diesel cu motoare care respecta cel mult norma Euro 4. Din pacate insa, acesta li se aplica numai clientilor din Germania.

Modele Volkswagen Grup

Astfel, cei care opteaza pentru un Volkswagen vor primi bonusuri in functie de modelul ales. Pentru un Up suma incepe de la 2.000 de euro, pentru un Polo ajunge la 3.000 de euro, un Golf iti aduce 5.000 de euro, iar in cazul unui Passat sau al unui Touareg, bonusul ajunge la 8.000, respectiv 10.000 de euro. In plus, daca alegi o motorizare hibrid primesti 1.785 de euro in plus iar daca optezi pentru una full-electrica, atunci poti primi 2.380 de euro.

Modele Volkswagen Grup

Colegii de la Audi sunt la fel de generosi, insa ei nu au mentionat o lista detaliata cu modele. In schimb, acestia au anuntat ca bonusurile oferite de ei sunt cuprinse intre 3.000 si 10.000 de euro.

Modele Volkswagen Grup

Daca vrei un model din oferta spaniolilor de la Seat, trebuie sa stii ca in cazul acestora bonusul pleaca de la 1.750 si ajunge pana la 8.000 de euro. Cele mai atragatoare modele sunt monovolumul Alhambra pentru care primesti suma maxima, supermini-ul Ibiza (3.000 de euro) sau Leon si Toledo care iti aduc fiecare o reducere de 5.000 de euro.

Modele Volkswagen Grup

Din acest program nu puteau lipsi cehii de la Skoda care au anuntat bonusuri de pana la 5.000 de euro, sau nemtii de la Porsche care iti ofera aceeasi suma pentru un Cayenne sau Panamera. Insa, acestia din urma sunt singurii care acorda aceste reduceri la nivel european.

Modele Volkswagen Grup

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Modele Volkswagen Grup
mai multe