Volkswagen ar putea imprumuta de la Audi motorul in cinci cilindri. Pe ce model va fi montat propulsorul de 400 CP

Volkswagen ar putea imprumuta de la Audi motorul in cinci cilindri. Pe ce model va fi montat propulsorul de 400 CP
  • Volkswagen pregateste o versiune R a modelului Tiguan
  • Crossover-ul german ar putea folosi un motor 2.5 TFSI
  • Puterea maxima nu va depasi insa 310 CP, spun zvonurile
Distribuie pe Facebook

Lucruri extrem de interesante se intampla in Germania in acest moment. Potrivit celor mai noi zvonuri, inginerii de la Volkswagen pregatesc un automobilul cu motorul in cinci cilindri al companiei Audi.

Mult anticipata versiune de inalta performanta a modelului Volkswagen Tiguan a fost surprinsa in actiune abia pentru a doua oara, insa ultimul video spion cu prototipul primului crossover R a pus pe jar lumea auto.

Nu de alta dar, potrivit publicatiei britanice Autocar, exemplarul in cauza - filmat recent in teste la Nurburgring, ar ascunde sub capota unitatea 2.5 turbo in cinci pistoane ce propulseaza inclusiv cel mai potent hatch al planetei.

Conform sursei anterior mentionata, varianta de productie a modelului Volkswagen Tiguan R nu va primi si puterea maxima de 400 CP a compactei Audi RS3 Sportback, ci va dispune de aproximativ 310 CP, precum Golf R.

Inutil de mentionat, fisa tehnica a viitorului crossover de inalta performanta - asteptat sa debuteze pe piata in cursul anului 2018, va fi completata de un sistem de tractiune integrala si, cel mai probabil, o cutie DSG.

Din punct de vedere estetic, noul Tiguan R va miza pe aceleasi elemente vizuale precum celelalte versiuni sport ale automobilelor Volkswagen, adica spoilere agresiv stilizate, praguri proeminente, jante supradimensionate etc.

Pana la debutul acestui model - in cazul in care asa ceva se va si intampla, clientii crossoverului din Wolfsburg se pot bucura de cel mult 240 CP, generati de motorizarea 2.0 TDI in configuratia cu doua turbine.

Fanii variantelor TSI sunt nevoiti sa se multumeasca in schimb cu maximum 220 CP insa, asemeni motorului 2.0 BiTDI, si benzinarul de doi litri reuseste sa propulseze actualul Volkswagen Tiguan de la 0 la 100 km/h in 6.5 secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 August 2017