Volkswagen este acuzata de Uniunea Europeana ca a mintit si la emisiile de dioxid de carbon

Volkswagen este acuzata de Uniunea Europeana ca a mintit si la emisiile de dioxid de carbon
  • Uniunea Europeana acuza Volkswagen ca ar fi mintit in privinta emisiilor de dioxid de carbon
  • Comisia Europeana a cerut VW sa ofere detalii, dar constructorul european nu a dat nicio informatie de 7 luni
  • Un raspuns oficial din partea VW despre acest nou scandal, a incetat sa apara
Distribuie pe Facebook

Dupa ce Statele Unite si mai multe autoritati au acuzat Volkswagen pentru faptul ca a mintit cu privire la emisiile de oxid de azot, Uniunea Europeana este la cutite cu producatorul german pentru noxele de dioxid de carbon.

Se pare ca Volkswagen nu mai scapa de scandaluri dupa inceperea Dieselgate. Recent, Departamentul de Stat american a declarat ca este multumit de modul in care se desfasoara discutiile purtate cu partile implicate in acest scandal care s-ar putea incheia in luna iulie.

Acum, Uniunea Europeana a dezvaluit ca este in conflict cu compania germana inca din luna noiembrie, cand aceasta a anutat ca se poate sa fi subestimat emisiile de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de masini.

Imediat dupa aceasta afirmatie, Comisia Europeana a solictat Volkswagen sa ofere detalii, si i-a dat termen 10 zile pentru a raspunde. Problema forumului european este ca nici dupa 7 luni de la acel termen, care a fost prelungit de mai multe ori, constructorul german nu a dat inca nicio informatie oficiala, inafara de o scrisoare trimisa de presedintele VW, Matthias Mueller.

Prin aceasta, Mueller il informa pe Miguel Arias Canete, comisarul pentru Clima si Energie, ca autoritatea germana pentru transport, KBA, a finalizat evaluare datelor privind emisiile si a cerut ajustari ale consumului de carburant pentru sase modele ale linie de productie 2016.

Chiar daca Guvernul german a asigurat UE ca Volkswagen nu a mintit in privinta emisiile de dioxid de carbon, echipa comisarului Canete inca are dubii si din documente oficiale reiese ca vor dovezi mai substantiale pentru a ajunge la o concluzie.

Distribuie pe Facebook
mai multe