Volkswagen face curat in gama. La ce modele importante se gandeste sa renunte

  • Volkswagen se gandeste sa scoata din gama doua modele importante
  • Motivele ar fi vanzarile slabe si reducerea costurilor dupa Dieselgate
  • Afirmatia a fost facuta de un membru al consiliului director
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile intentioneaza sa renunte la doua modele importante din gama, despre care a anuntat initial ca vor capata un succesor. Afirmatia a fost facuta de un membru al consiliului de administratie in cadrul unui eveniment auto.

Potrivit celor mai recente informatii, Volkswagen are din nou probleme. Desi oficialii gigantului german anuntau cu ceva timp in urma planurile de viitor pentru Scirocco si Beetle, acum soarta celor doua modele nu mai este atat de sigura.

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Din cauza vanzarilor slabe si mai ales a reducerilor de costuri ca urmare a scandalului Dieselgate, constructorul din Wolfsburg se gandeste serios sa le scoata din gama. "Beetle si Scirocco sunt reprezentative pentru segmentul de autovehicule emotionale si atragatoare, dar nu este intotdeauna neaparat ca o masina sa continue de la o generatie la alta," a precizat Arno Antlitz, membru in consiliul de administratie Volkswagen.

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Micutul Beetle este unul dintre cele mai reprezentative modele ale nemtilor, insa cifrele arata ca popularitatea acestuia a scazut dramatic in ultimii doi ani. Daca in 2016, 25.127 de clienti au optat pentru "Broscuta", in primele trei luni ale acestui an, doar 5.774 de exemplare au fost comercializate.

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Situatia nu este deloc roz nici pentru Scirocco. Hatchback-ul coupe a fost replicat in doar 10.752 de exemplare anul trecut, iar in primul trimestru din 2017, numai 2.054 de exemplare au ajuns in showroom-uri.

Volkswagen Scirocoo si Beetle

O decizie oficiala urmeaza sa fie luata de constructorul german de automobile in saptamanile urmatoare, iar daca acest lucru se va adeveri, locul celor doua modele ar putea fi luat de vehiculele electrice bazate pe conceptul ID, dar si de noul Arteon, inlocuitorul CC-ului.

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Volkswagen Scirocoo si Beetle

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Scirocoo si Beetle
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 8 Mai 2017