Volkswagen incaseaza o noua amenda pentru Dieselgate. De data asta din partea Italiei

Volkswagen incaseaza o noua amenda pentru Dieselgate. De data asta din partea Italiei
  • Agentia Anti-Trust din Italia a amendat Volkswagen cu 5 milioane de euro
  • Amenda vine ca o consecinta a scandalului Dieselgate
  • Avocatii nemtilor au anuntat ca au contestat deja decizia luata de italieni
Distribuie pe Facebook

Agentia Anti-Trust din Italia a declarat recent ca a amendat Volkswagen Group cu 5 milioane de euro, ca o consecinta a interminabilului scandal Dieselgate.

Dupa ce constructorul german Volkswagen a fost de acord cu plata celor 15.3 miliarde de dolari, toata lumea spera ca scandalul Dieselgate sa se stinga incet incet. Dar, in lumina ultimelor evenimente, acesta nu este nici pe departe de final.

Cea mai recenta actiune impotriva grupului german ii apartine Italiei, dupa ce Agentia Anti-Trust din aceasta tara le-a aplicat nemtilor amenda maxima, si anume 5 milioane de euro. Oficialii Agentiei au declarat ca amenda vine ca o consecinta a faptului ca producatorul din Wolfsburg si-a dezinformat sistematic clientii cu privire la emisiile motoarelor diesel.

Avocatii grupului german au anuntat ca au contestat deja decizia luata de italieni si ca divizia lor din aceasta tara a cooperat tot timpul cu autoritatile.

In plus, Volkswagen este pe cale sa incaseze o lovitura si din partea landului Bavaria dupa ce Ministerul de Finante al statului respectiv a anuntat ca fondul de pensii din Bavaria va da in judecata constructorul auto pentru pierderile provocate de scandalul emisiilor.

Mai exact, ar fi vorba de aproximativ 800.000 de euro pe care acest fond i-a pierdut ca urmare a prabusirii actiunilor VW.

In urma acestei miscari, Bavaria ar fi primul dintre cele 16 landuri care ar intenta o actiune in justitie impotriva constructorului de automobile, in acest scandal.

Distribuie pe Facebook
mai multe