Volkswagen reinvie motorul VR6. O versiune turbo de 404 cai va propulsa noul Arteon R

Volkswagen reinvie motorul VR6. O versiune turbo de 404 cai va propulsa noul Arteon R
  • Volkswagen lucreaza la un Arteon R pur-sange
  • Acesta va putea fi propulsat de un motor VR6
  • Urmeaza sa dezvolte 404 cai putere
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a confirmat ca brand-ul din Wolfsburg lucreaza momentan la prototipul unui viitor Arteon R. Versiunea de performanta a varfului de gama ar urma sa fie propulsat de o unitate VR6 turbo, capabila de 404 cai putere.

Volkswagen Arteon este fara indoiala o masina atragatoare, mai ales atunci cand pe lista de dotari optionale regasim si pachetul R-Line. Insa cea mai puternica versiune disponibila momentan ofera 280 de cai putere, lucru care se va schimba in viitorul nu prea indepartat.

Volkswagen Arteon R-Line

La lansarea noului Polo GTI, cei de la CarThrottle l-au tras de limba pe un purtator de cuvant al Volkswagen, care a confirmat ca nemtii lucreaza deja la un prototip pentru viitorul Arteon R. Aceasta posibila lansare face parte din planurile Volkswagen de a extinde gama de performanta R.

Volkswagen Arteon R-Line

Partea cea mai interesanta este propulsorul pe care acest nou model il va ascunde sub capota. Este vorba despre unul dintre cele mai populare si interesante unitati ale brand-ului din Wolfsburg, si anume agregatul VR6. Acesta urmeaza sa aiba o capacitate de 3.0 litri, turbo desigur, si o putere de 404 cai putere.

Volkswagen Arteon R-Line

Transmisia va fi una automata, sau cel putin pana acum nu s-a vorbit despre o cutie manuala de viteze, iar tractiunea integrala 4Motion. "Sunt ferm convins ca aceasta combinatie este extrem de reusita. Am combinat-o cu ultima versiune a sistemului nostru de tractiune integrala, prin care poti sa provoci un caracter supravirator. Este o masina cu adevarat puternica. Poti invinge toate masinile Porshce Panamera de pe strada," a afirmat Martin Hube.

Volkswagen Arteon R-Line

In Romania, Volkswagen Arteon este disponibil de la 34.824 de euro. Varful de gama este reprezentat de versiunea R-Line cu tractiune integrala si transmisie automata, care costa de la 45.084 euro in sus.

Volkswagen Arteon R-Line

Volkswagen Arteon R-Line

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Volkswagen Arteon R-Line
mai multe