Vom putea calatori cu masina in afara localitatii dupa data de 15 mai?

Vom putea calatori cu masina in afara localitatii dupa data de 15 mai?
  • Vom putea calatori cu masina in afara localitatii dupa data de 15 mai?
  • Autoritatile spun ca da; cu respectarea anumitor conditii, insa
Distribuie pe Facebook

Autoritatile spun ca da. Cu respectarea anumitor conditii, insa.

Incheierea starii de urgenta va aduce cu sine o relaxare a restrictiilor anti-COVID-19, autoritatile din Romania clarificand de curand inclusiv daca se va putea calatori in afara localitatii dupa data de 15 mai.

Prezent in cursul zilei de luni la Parlament, Nelu Tataru a precizat ca "dupa 15 mai se poate iesi din localitate doar din motive bine intemeiate. Mergem sa ingrijim pe cineva - un copil, o persoana bolnava, mergem la o proprietate pe care o avem in alta parte, mergem la munca campului, sunt lucruri care sunt motive intemeiate, veti vedea in urmatoare perioada", a dezvaluit actualul ministru al Sanatatii.

"Declaratia pentru iesire din localitate ne-am gandit ca deocamdata sa fie verbala, putand dovedi si cu ceva, un act de proprietate; trebuie sa facem dovada acelui motiv bine intemeiat", a continuat acesta.

Nelu Tataru a clarificat, de asemenea, si problema referitoare la modul in care se va circula in interiorul localitatii dupa data de 15 mai: "fara acea declaratie pe proprie raspundere", dar cu respectarea anumitor "principii si precautii". "Daca in urmatoarele doua saptamani vom avea o evolutie conform cu asteptarile noastre si nu avem o recrudescenta a unor focare sau o reluare a unei transmiteri comunitare extinse atunci ne asteptam ca in urmatoarea perioada de 14 zile sa putem relaxa si alte masuri", a mai precizat actualul ministru al Sanatatii.

Sursa: Agerpres

Distribuie pe Facebook
mai multe