Vrea sa se imbogateasca pe 'spinarea' lui. Cu cat a fost scos la vanzare acest BMW M3

Vrea sa se imbogateasca pe 'spinarea' lui. Cu cat a fost scos la vanzare acest BMW M3
  • Un exclusivist BMW M3 CRT a fost scos recent la vanzare peste Ocean
  • Nota de plata a modelului in cauza se apropie de 300.000 de dolari
  • Clientul va primi o motorizare de 450 CP si diverse detalii din carbon
Distribuie pe Facebook

Desi cele mai multe exemplare se dau cu aproximativ 30.000 de dolari, acest BMW M3 din 2013 a fost scos la vanzare pentru un pret de aproximativ zece ori mai mare.

In urma cu mai bine de jumatate de decada, pe la mijlocul anului 2011, BMW lansa pe piata una dintre cele mai impresionante versiune din istoria modelului M3 Sedan.

Acompaniata de indicativul CRT - prescurtarea de la Carbon Racing Technology, varianta in cauza propunea mai multe elemente exterioare si interioare realizate, bineinteles, din fibra de carbon.

BMW M3 CRT din 2013

BMW M3 CRT din 2013

Pe langa minusul de kilograme obtinut in urma adoptarii unor detalii din CFRP, acelasi BMW M3 CRT se mai putea lauda, de asemenea, si cu un plus de putere / performanta.

Mai exact, sub capota respectivei masini bavareze se afla o motorizare aspirata cu opt cilindri in V si capacitatea de 4.4 litri, vinovata de cei 450 de cai putere (si 440 Nm) prezenti la nivelul fisei tehnice.

Si, dupa cum precizam inclusiv la momentul cu pricina, livrati exclusiv puntii spate prin intermediul celebrei cutii de viteze M-DCT Drivelogic cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Drept urmare, atunci cand vine vorba despre BMW M3 CRT, timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h este de numai 4.4 secunde, in timp ce viteza maxima urca pana la 290 kilometri pe ora.

BMW M3 CRT din 2013

Exceptand caracteristicile anterior mentionate, aceasta editie extrem de speciala a modelului bavarez mai ascunde in maneca si o carte a exclusivitatii, ravnita de toti colectionarii auto.

Fara niciun fel de alta introducere ori prezentare, productia variantei in cauza a fost limitata la doar 67 de exemplare, insa niciun dintre acestea nu a fost vandut oficial pe piata din Statele Unite ale Americii.

Justifica insa respectiva situatie pretul de 299.950 de dolari cu care a fost scos la vanzare urmatorul BMW M3 CRT fabricat in urma aproape jumatate de decada, in cursul anului 2013?

Raspunsul nostru tinde sa fie unul negativ, cu toate ca - potrivit anuntului publicat pe celebrul site Dupont Registry, numai un singur astfel de automobil mai poate fi gasit la publicul de peste Ocean.

BMW M3 CRT din 2013

BMW M3 CRT din 2013

BMW M3 CRT din 2013

BMW M3 CRT din 2013

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (17) Poze BMW M3 CRT din 2013
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 10 Mai 2017