Ziua Frantei, soldata cu pierderi uriase: 721 de masini incendiate

Ziua Frantei, soldata cu pierderi uriase: 721 de masini incendiate
  • Au fost incendiate 721 de masini
  • In total, politia a arestat 1326 de persoane
  • Vandalismul, principala cauza a incendiilor
Distribuie pe Facebook

In Franta, atunci cand este sarbatorita Ziua Nationala pe 14 iulie, vandalii au un obicei destul de prost: daca tot sunt artificii peste tot, pot incendia fara probleme automobilele parcate. Din pacate, anul acesta a fost un record negativ in acest sens.

Fata de anul trecut, numarul masinilor incendiate a crescut cu 23% in aceasta saptamana, cand francezii au sarbatorit Ziua Nationala. Fie ca e vorba de incendii cauzate de focurile de artificii, fie ca e vorba de piromanii care si-au facut un obicei sa ilumineze cerul in timpul noptii de 13 spre 14 iulie, cert este ca Politia a anuntat o crestere a arestarilor cu 68% fata de anul trecut, ceea ce este ingrijorator.

Franta sarbatoreste vreme de doua zile Ziua Nationala, atat pe 13, cat si pe 14 iulie, zile in care au avut loc prosteste numeroase, dar si sarbatori in toata regula, cu artificii indelungate, vreme de zeci de minute. Chiar daca unele masini au luat foc din cauza artificiilor, majoritatea au fost insa incendiate de piromani si de protestatari. In total, in aceste doua zile, au fost incendiate 721 de vehicule la nivel national, o cifra incredibil de mare. Si chiar daca Politia nu i-a arestat pe toti vinovatii, a reusit sa bage la puscarie 723 de persoane si 603 au fost puse sub control judiciar.

Autoritatile din Franta se confrunta cu acest fenomen an de an, insa in 2015 a fost atins un record negativ, cu o crestere uriasa fata de anii trecuti. Din fericire, sistemul de supraveghere video este bine pus la punct in marile orase, fapt ce a dus la un numar masiv de arestari ulterioare. Oricum, e bine de stiut ca daca sunteti in Franta anul viitor pe vremea asta, nu ar strica sa va lasati masina intr-o parcare subterana, undeva...

Distribuie pe Facebook
mai multe