Disparitia unei legende: Carroll Shelby a incetat din viata la 89 de ani

Disparitia unei legende: Carroll Shelby a incetat din viata la 89 de ani
Universul tuningului a mai pierdut o stea galaxie. In urma cu numai doua zile, pe data de 10 mai, legendarul Carroll Shelby s-a stins din viata, la varsta de 89 de ani.
Distribuie pe Facebook

Oricine a avut contact cu lumea auto (indiferent ca pentru o singura secunda sau pentru o intreaga eternitate), este aproape imposibil sa nu fi auzit de Carroll Shelby. Nascut intr-o zi de 11 ianuarie, in anul 1923, legendarul geniu american si-a asigurat un loc in istorie prin numeroasele sale realizari remarcabile, precum iconicul automobil Cobra sau compania de tuning ce inca-i poarta numele.


Dar inainte de Carroll Shelby, omul care si-a construit propria masina de curse si care si-a format propria echipa, a fost Carroll Shelby, pilotul. Un pilot extrem de talentat, cu zeci, probabil sute de victorii in palmares - printre care si Cursa de 24 de Ore de la Le Mans din 1959, cu doua distinctii "Driver of the Year" oferite de Sports Illustrated (in 1956 si 1957), dar si cu cateva participari in Formula 1.

Iar daca vine vorba de industria tuningului, numele de Shelby nu mai are nevoie de nici o alta prezentare sau o alta introducere. Tocmai de aceea, chiar daca nu se mai afla fizic printre noi, Carroll Shelby va ramane in sufletul si inima noastra mult timp de-acum incolo. Cel putin pana la disparitia automobilelor.

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Disparitia unei legende: Carroll Shelby a incetat din viata la 89 de ani

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte Stiri Tuning DATA PUBLICĂRII: 12 Mai 2012