Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC
Noul Astra OPC, cel mai puternic model Astra din toate timpurile, va fi echipat cu noi scaune tip scoica ultraperformante, incorporand tehnologie de ultima generatie. Acestea sunt pregatite pentru lansarea coupe-ului sportiv compact la Salonul Auto International de la Geneva, pe data de 6 martie. Ambele scaune din fata asigura o experienta de conducere sportiva si dinamica prin introducerea unui material revolutionar cu greutate redusa, pozitiei de sedere mai joase si unui nivel crescut de sustinere laterala.
Distribuie pe Facebook
Inginerii Opel Performance Center (OPC) au utilizat pentru structura scaunului performant o foaie organica, turnata prin injectie in forma scoicii, ceea ce a avut ca efect o reducere a greutatii cu 45% fata de o structura obisnuita. Foaia este umpluta cu un material compozit din poliamida si fibra de sticla. Noul material este in acelasi timp usor si rezistent, iar datorita rezistentei sale, poate avea o grosime intre unul si doi milimetri.
"Opel este primul producator auto care foloseste acest material pentru a produce structura unui scaun auto", declara Armin Rossmann, coordonatorul echipei de proiectare scaune din cadrul OPC. "Cel mai puternic Astra creat pana in prezent trebuie sa beneficieze de cea mai avansata tehnologie in toate domeniile, inclusiv pentru scaune".

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Soferul si pasagerul din fata se pot bucura acum de o experienta de conducere si mai sportiva datorita pozitiei de sedere care este mai joasa cu 17 mm decat cea a coupe-ului GTC Astra si chiar cu 40 mm decat cea a modelul Astra.
O pozitie de sedere mai joasa sporeste perceptia autovehiculului si interactiunea dintre sofer si drum.
Noile scaune permit efectuarea a pana la 18 reglaje diferite:
  • Deplasarea intregului scaun inainte si inapoi (2)
  • Deplasarea intregului scaun in sus si in jos (2)
  • Deplasarea spatarului inainte si inapoi (2)
  • Reglarea unghiului pernei de sezut (2)
  • Extensia pernei de sezut pe lungime (2)
  • Reglarea suportului lombar in patru directii (4)
  • Suport lateral reglabil integrat in spatar (2)
  • Suport lateral reglabil integrat in perna de sezut (2)

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Scaunele performante dispun de cea mai mare gama de setari disponibila in segmentul coupe-urilor sportive compacte, oferind atat soferului, cat si copilotului un nivel ridicat de flexibilitate. In plus, partile laterale ale scaunelor performante sunt prevazute cu perne reglabile pneumatic. Acestea se potrivesc la orice forma a corpului si ofera sustinere laterala prin simpla apasare a unui buton. Scaunele pot fi comandate in trei combinatii diferite de piele, material textil si culori si vor fi lansate odata cu noua generatie a modelului Astra OPC.
Opel este primul producator auto care ofera scaune certificate de catre expertii in sanatatea spatelui din cadrul organizatiei independente AGR ("Aktion Gesunder Rucken e.V"), incepand cu modelul Signum din anul 2003. AGR certifica numai scaunele care indeplinesc standardele sale inalte in materie de ergonomie. Pentru a primi certificarea AGR, scaunul trebuie sa indeplineasca o serie de zece criterii. Aceste criterii includ suport pentru lordoza reglabil in patru directii, iar forma spatarului trebuie sa se adapteze perfect la curbura naturala a coloanei vertebrale. Noul Astra OPC continua aceasta traditie si ofera singurele scaune certificate AGR din segmentul coupe-urilor sportive compacte.

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Cel mai puternic Astra creat pana in prezent
Fiind cel mai puternic model Astra din toate timpurile, motorul de 2 litri cu sistem de injectie directa din dotarea versiunii OPC dezvolta o putere maxima de 206 kW/280 cp si genereaza un cuplu maxim de 400 Nm. Poate atinge viteza maxima de 250 km/h, fiind astfel cel mai rapid Astra din istoria modelului. Autovehiculul dispune de un sasiu exclusivist de inalta performanta cu diferential autoblocabil si sistem de franare Brembo.

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Pentru a indeplini criteriile stricte Opel in materie de performanta si siguranta, toate tehnologiile dezvoltate de OPC (Opel Performance Center) sunt supuse unui program de testare ce totalizeaza 10.000 km parcursi cu viteza ridicata pe bucla de nord a circuitului Nurburgring, asa numita "Nordschleife". 10.000 de km parcursi cu viteza ridicata pe Nordschleife solicita autovehicul de 18 ori mai mult, reprezentand echivalentul a 180.000 de km parcursi in conditii normale de utilizare.

Opel lanseaza scaune de inalta performanta pentru noul Astra OPC

Distribuie pe Facebook
mai multe