Chrysler şi GM mai papa nca 5,5 miliarde de dolari

Chrysler şi GM mai papa nca 5,5 miliarde de dolari
Ajutoarele de stat acordate Chrysler si General Motors (GM) de administratia de stat americana au fost suplimentate cu 5,5 miliarde de dolari dupa cum urmeaza: 500 milioane de dolari pentru Chrysler si ncurajarea alian
Distribuie pe Facebook
Chrysler si GM mai papa nca 5,5 miliarde de dolari


Ajutoarele de stat acordate Chrysler si General Motors (GM) de administratia de stat americana au fost suplimentate cu 5,5 miliarde de dolari dupa cum urmeaza: 500 milioane de dolari pentru Chrysler si ncurajarea aliantei cu Fiat si cinci miliarde pentru GM, pentru a evita falimentul concernului.

Este bine de precizat ca, potrivit unui raport independent de supraveghere pe marginea programului de salvare derulat de Trezoreria SUA, General Motors va putea sa se restructureze fara a intra in procedura de faliment (de care se sperie toata lumea), iar Chrysler ar trebui sa obtina un parteneriat cu Fiat pentru a supravietui.

Conform echipei guvernamentale desemnate sa supravegheze programele de sprijin pentru industria, producatorul auto Chrysler nu poate supravietui pe cont propriu, iar autoritatile si-au asumat rolul de intermediar in negocierile dintre compania americana si grupul Fiat pe marginea unei aliante.

Pna acum, administratia americana a oferit pana la sase miliarde de dolari pentru sustinerea aliantei, care ar asigura Chrysler accesul la tehnologia si brevetele pentru masini de dimensiuni reduse proiectate de Fiat. Grupul italian ar beneficia, in schimb, de platforme pentru lansarea unei game de camionete usoare si de o retea extinsa si solida de comercializare a automobilelor pe piata americana.

GM si Chrysler au ncasat, in decembrie 2008, ajutoare de stat in valoare totala de 17,4 miliarde de dolari si au cerut, ulterior, o majorare semnificativa a fondurilor guvernamentale, avertiznd ca nu vor putea evita falimentul in acest an.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 22 Aprilie 2009