E definitiv: Chrysler aparţine poporului, dar şi Fiat

E definitiv: Chrysler aparţine poporului, dar şi Fiat
S-a decis: Chrysler asa cum l stim cu totii, mpreuna cu modelele pe care le producea, nu mai exista. in schimb, sindicatul UAW va avea 68%, Fiat va detine 20%, iar restul de 12% va apartine guvernelor SUA si Canad
Distribuie pe Facebook
E definitiv: Chrysler apartine poporului, dar si Fiat


S-a decis: Chrysler asa cum l stim cu totii, mpreuna cu modelele pe care le producea, nu mai exista. in schimb, sindicatul UAW va avea 68%, Fiat va detine 20%, iar restul de 12% va apartine guvernelor SUA si Canadei. Tranzactia este, de asemenea, legala, Curtea Suprema de Justitie din SUA aprobnd aceasta mpartire a Chrysler. Compania americana evita astfel lichidarea.

Interesant de observat este ca cele mai bune active ale Chrysler vor merge spre noua companie condusa de oameni de la Fiat.

ntelegerea suna dupa cum urmeaza: Fiat va pune la dispozitia Chrysler cele mai noi tehnologii ale sale, platforme si propulsoare pentru masini de clasa mica si medie, incluznd vehicule prietenoase cu mediul.
Pe de alta parte, noul Chrysler va avea acces la expertiza in management a Fiat, avnd, de asemenea permisiunea sa-si vnda propriile masini prin reteaua de distributie a Fiat, in principal pe pietele din America Latina si Rusia.

Directorul executiv Fiat, Sergio Marchionne, a devenit si presedintele executiv al Chrysler Group LLC.

Cele doua companii vor construi in SUA un model bazat pe Alfa Romeo 149, care nca nu s-a lansat in Europa.

E foarte posibil ca americanii sa construiasca si motoare Fiat in SUA, iar modelul Fiat 500 ar trebui si el lansat in SUA.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 11 Iunie 2009