EXCLUSIV: Legendarul Raliu Gumball 3000 in detaliu

Doamnelor, domnisoarelor, domnilor, lorzilor, seicilor, excentricilor, pasionatilor de automobile si curse de legenda, editia 2009 (a 11-a la numar) a raliului Gumball 3000 a luat sfarsit. Dupa o cală
Distribuie pe Facebook
EXCLUSIV: Legendarul Raliu Gumball 3000 in detaliu


Doamnelor, domnisoarelor, domnilor, lorzilor, seicilor, excentricilor, pasionatilor de automobile si curse de legenda, editia 2009 (a 11-a la numar) a raliului Gumball 3000 a luat sfarsit.
Dupa o calatorie de 3.000 de mile (4.828 km), intre 2 si 8 mai, concurentii s-au intors la casele lor iar noua ne-a ramas timp sa intram in atmosfera si detaliile unei curse atipice. Anul acesta raliul s-a desfasurat in SUA, de la Santa Monica (Los Angeles) la Miami, trecand prin Las Vegas, Sante Fe, Dallas, Houston, New Orleans si Orlando.


La un eveniment unde nu s-au acordat premii pentru cine trece primul linia de sosire, ci pentru reusita de a intra cat mai bine si mai inedit in atmosfera cursei, au participat 135 de super-masini (Bugatti Veyron, Lamborghini, Ferrari, Nissan GT-R, BMW, Cadillac, Jeep) impreuna cu o gramada de vedete printre care s-au numarat Dennis Rodman (NBA), David The Hoff Hasselhoff, Chris Party Boy Pontius (Jackass).

Printre cei care au castigat astfel de trofee iesite din normal au fost:

Danny Kass & The Dingo 2006 Chevrolet Fun Mover: The 2009 Spirit of the Gumball, pentru ca masina in cauza atingea maxim 105 km/h si asta la coborare;
Sheikh Moe, Matt & Mothman 2008 Rolls Royce Phantom Drophead: The 2009 Monster Energy Award for Bad Behaviour, pentru ca au petrecut extrem de zgomotos;
Samantha Styles 2008 Nissan GTR: The 2009 Incipio Navigators Award, pentru masina cu cele mai multe gadget-uri;
Caleb Stuntman Garrett 2007 Porsche Techart TT 800HP: The 2009 Incipio Enthusiast Award, deoarece Caleb si-a tatuat pe mana logou-ul Gumball 3000;
Ellen Foster-Taylor 1961 Jaguar Mk2: The Recaro Back Seat Driver Award, pentru o doamna care a fost pasagerul din dreapta al sotului ei pentru al doilea an la rand.

Pe langa experienta unui drum de neuitat, participantii au fost cazati regeste oriunde au poposit pentru o noapte si au petrecut alaturi de The Cult, Snoop Dogg, DJ Homicide si DJ Spider.

Concurentii au donat, de asemenea, sume insemnate unei organizatii non-profit americane pe nume Wounded Warrior Project care se ocupa de eroii de razboi invalizi ai SUA.

Anul viitor, Gumball 3000 se va desfasura de la Londra la New York si va trece prin Amsterdam, Copenhaga, Stockholm, Boston, Montreal si Toronto.

Primul Gumball 3000 s-a desfasurat in aprilie 1999, atunci cand initiatorii sai, Maximillion Cooper si Julie Brangstrup, au invitat 50 de prieteni din industriile filmului, a muzicii, modei si sportului pentru a se plimba prin Europa. Dupa 11 ani de asemenea evenimente audienta TV a ajuns la 60 de milioane de telespectatori in peste 100 de tari si peste un milion de participanti cu ocazia startului cursei de anul trecut din Londra, participantii oprindu-se tocmai la Olimpiada de la Beijing.
Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (84) Poze EXCLUSIV: Legendarul Raliu Gumball 3000 in detaliu
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 27 Mai 2009