Fiat, pe cale sa renunte la alianta cu Chrysler?

Fiat, pe cale sa renunte la alianta cu Chrysler?
Desi administratia presedintelui Obama tocmai a anuntat ca pompeaza nca 500 de milioane de dolari in Chrysler pentru a ncuraja alianta acestuia cu Fiat, compania italiana este in schimb pregatit
Distribuie pe Facebook
Fiat, pe cale sa renunte la alianta cu Chrysler?


Desi administratia presedintelui Obama tocmai a anuntat ca pompeaza nca 500 de milioane de dolari in Chrysler pentru a ncuraja alianta acestuia cu Fiat, compania italiana este in schimb pregatita sa-si vada de ale ei, formarea parteneriatului avnd doar 50% sanse de reusita ca urmare a lipsei de progres in negocierile cu sindicatele producatorului american, in special in cazul diviziei canadiene a Chrysler, este de parere presedintele Fiat.

Problemele, anunta Fiat (care si asuma pozitia presedintelui companiei), se situeaza de partea americana, mai precis sindicatele Chrysler nu prea vor sa accepte reduceri de cheltuieli substantiale (inerente eficientizarii viitorului parteneriat), ceea ce l-a facut pe Sergio Marchionne, presedintele executiv al Fiat, sa declare: Suntem cu totul pregatiti sa plecam. Nu ne putem angaja ntr-un parteneriat cu aceasta companie daca nu vedem o lumina la capatul tunelului.

Alianta cu pricina ar asigura Chrysler accesul la tehnologia si brevetele pentru masini de dimensiuni reduse proiectate de Fiat. Grupul italian ar beneficia, in schimb, de platforme pentru lansarea unei game de camionete usoare si de o retea extinsa si solida de comercializare a automobilelor pe piata americana.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 22 Aprilie 2009