Guvernul SUA face o comanda in valoare de 285 milioane dolari constructorilor auto din Detroit

Se pare ca producatorii auto din SUA si-au gasit cel putin un cumparator pentru vehiculele pe care le produc. Guvernul american planuieste sa cumpere o intreaga flota de autovehicule in s
Distribuie pe Facebook
Guvernul SUA face o comanda in valoare de 285 milioane dolari constructorilor auto din Detroit



Se pare ca producatorii auto din SUA si-au gasit cel putin un cumparator pentru vehiculele pe care le produc. Guvernul american planuieste sa cumpere o intreaga flota de autovehicule in schimbul sumei de 285 milioane de dolari pe motivul ca se doreste ca masinile statului sa consume mai putin combustibil decat o fac actualele modele.

Acest anunt trebuie inteles ca facand parte din mult discutatul ajutor de stat, din care 300 de milioane de dolari erau pusi deoparte special pentru achizitia de masini.

Peste 14% dintre automobilele cumparate vor fi sedanuri hibrid, printre acestea numarandu-se modelele Chevy Malibu, Ford Hybrid Fusion si Saturn Aura.

Presedintele Barack Obama a precizat ca achizitiile de masini se vor incheia pana la 1 iunie.

n legatura cu aceasta recenta achizitie, Obama a declarat ca: Problemele care au creat aceasta criza economica nu sunt de azi de maine, fiind nevoie de timp si efort pentru a restabilirea economiei. Sunt insa 100% dedicat unei industrii auto americane puternice, iar in aceste vremuri dificile vom fi alaturi de cei care lucreaza in acest sector si de familiile lor.

Acest anunt este asteptat sa duca la cresterea increderii in sectorul auto din America, constructorii de la care se vor achizitiona masinile bucurandu-se astfel de o majorare a veniturilor.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2009