SEAT Sport face istorie in Japonia

SEAT Sport face istorie in Japonia
SEAT castiga in premiera la Campionatul Mondial de Turisme. Este primul titlu mondial obtinut de o masina cu motor diesel in istoria motorsportului. Constructorul spaniol isi asigura si titlul in clasamentul ge
Distribuie pe Facebook
SEAT iese invingatoare la Campionatul Mondial de Turisme

SEAT castiga in premiera la Campionatul Mondial de Turisme. Este primul titlu mondial obtinut de o masina cu motor diesel in istoria motorsportului.
SEAT isi asigura si titlul in clasamentul general al pilotilor prin Yvan Muller si Gabriele Tarquini.
Duminica, 26 octombrie, pe circuitul Okayama din Japonia SEAT invinge cu doua modele diferite Len WTCC(atat diesel, cat si benzina).


Triumful producatorului spaniol la Mondialul de Turisme este cu atat mai important cu cat este o premiera pentru motorsportul spaniol. SEAT si-a asigurat si titlul mondial al pilotilor prin cei doi performeri ai sezonului, Yvan Muller si Gabriele Tarquini. Ei sunt singurii care se vor lupta pentru suprematie in ultima etapa de la Macau, pe 16 noiembrie.

SEAT participa la Campionatul Mondial de Turisme(WTCC) cu o echipa formata din cinci piloti: Jordi Gen(Spania), Tiago Monteiro( Portugalia), Yvan Muller(Franta), Gabriele Tarquini(Italia) si Rickard Rydell(Suedia). Acestia au contat pe performantele modelului Len TDI WTCC, cea mai buna masina a campionatului cu care au iesit invingatori de 11 ori pana acum.

Penultima etapa a Campionatului Mondial de Turisme(WTCC) desfasurata pe circuitul japonez Okayama a permis diviziei sport a constructorului SEAT sa-si asigure matematic titlurile inainte de etapa finala de la Macau. Rickard Rydell a castigat prima cursa cu un Len TDI WTCC, iar Tom Coronel a obtinut victoria in cea de-a doua cursa cu un Len cu motor pe benzina.

Cheia succesului a fost munca in echipa depusa de cei de la SEAT Sport, dar si a celor de la fabrica din Martorell. Vreau sa le multumesc tuturor acestor oameni pentru dedicatia si spiritul de echipa care au facut posibil un asemenea succes, a declarat Jaime Puig, Director SEAT Sport.

FIA WTCC clasament general constructori
1. SEAT - 304
2. BMW - 251
3. Chevrolet - 211
4. HONDA - 55

FIA WTCC clasament general piloti
1. Yvan Muller (SEAT) - 100
2. Gabriele Tarquini (SEAT) - 86
3. Robert Huff (Chevrolet) - 73
4. Rickard Rydell (SEAT) - 72
5. Andy Priaulx (BMW) - 67
6. Jorg Muller (BMW) - 60
7. Augusto Farfus (BMW) - 58
8. Jordi Gen (SEAT) - 53

Sursa: SEAT
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte articole DATA PUBLICĂRII: 27 Octombrie 2008