Asiguratorii care nu platesc despagubirile vor fi penalizati

Asiguratorii care nu platesc despagubirile vor fi penalizati
Nu o data am auzit de soferi care trebuiau sa fie despagubiti de asiguratori, dar au asteptat cu anii pana sa li se faca plata. Sau mai rau, chiar deloc... Insa de acum, companiile de asigurari vor fi nevoite sa plateasca penalizari pentru fiecare zi de intarziere a platii. Asadar, in sfarsit, o veste buna pentru soferi!
Distribuie pe Facebook
Vesti neasteptate pentru soferii care nu primesc banii de la asigurari pe reparatiile facute in baza politei RCA.
De saptamana viitoare, companiile vor fi obligate sa achite penalizari in fiecare zi de intarziere, daca nu platesc despagubirile la timp.
Titularii dosarelor de dauna trebuie sa se adreseze Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor.
Un sofer a asteptat un an pana sa primeasca de la asigurator contravaloarea reparatiei, 7.000 de euro, pe care ii platise din buzunar.
Alt pagubit a patit la fel. Nici dupa un an nu a vazut banii ceruti pentru reparatii, in baza asigurarii obligatorii.
Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor introduce reguli stricte.
"Daca dosarele sunt complete si despagubirea nu se plateste, poate sa solicite penalitati de 0,2% pe zi intarziere. Noi avem parghiile necesare sa obligam societatea sa plateasca", a spus Mona Cucu, seful directiei de asigurari obligatorii, CSA.
La o despagubire de 7.000 de euro, un sofer ar primi intr-un an 5.000 din penalizari.
Penalizarile se calculeaza din ziua in care a fost aprobat dosarul de daune. Noile reglementari vor intra in vigoare saptamana viitoare, dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Asiguratorul este obligat sa anunte daca are suspiciuni cu privire la accident in maximum cinci zile si are la dispozitie trei luni sa dovedeasca eventuala frauda.

Asiguratorii care nu platesc despagubirile vor fi penalizati

Distribuie pe Facebook
mai multe