Cei mai rau-platnici: Numai de un sofer care are RCA la companiile astea sa nu fii lovit!

Cei mai rau-platnici: Numai de un sofer care are RCA la companiile astea sa nu fii lovit!
  • City Insurance, cea mai rau-platnica companie
  • Durata de solutionare dureaza chiar si 118 zile
Distribuie pe Facebook

In Romania, numai lovit sa nu fii de masina altuia. Pentru ca, din pacate, e mai bine sa fii vinovat decat victima. Nu de alta, dar un sofer care a fost victima unui accident usor si trebuie sa-si repare masina pe banii RCA-ului, va avea mult de alergat si multi nervi de cheltuit...

Conform datelor publicate recent de ASF, Autoritatea de Supraveghere Financiara, anul trecut cele mai proaste companii de asigurari obligatorii pentru masini au fost, de departe, si cele mai ieftine. Din nefericire, legislatia din Romania face ca o victima a unui accident rutier sa fie despagubita de asigurarea acestuia, nu de asigurarea masinii personale. Motiv pentru care, foarte multi soferi apeleaza la cele mai ieftine polite de asigurare, iar cand accidenteaza pe cineva, victima are de tras mult si bine pana primeste despagubirea.

Anul trecut, in primul semestru, compania City Insurance a inregistrat cea mai lunga durata de solutionare a dosarelor, avand o medie de 118 zile/dosar. Dintre acestea, 64% au fost solutionate in afara termenului legal de 3 luni... La polul opus, cea mai rapida companie in solutionarea dosarelor de dauna se pare ca a fost Uniqa Asigurari, care a avut nevoie de numai 28 de zile in medie pentru solutionarea dosarelor.

Dupa solutionarea dosarelor, urmeaza alta problema si alta asteptare. E vorba de plata dosarelor de dauna, adica despagubirea soferilor accidentati. Aici, Omniasig a inregistrat cea mai mica durata medie de plata a dosarelor de dauna, adica 3 zile, in timp ce City Insurance si Asirom au achitat dosarele in perioade de timp mult mai lungi, dintre acestea vreo 80% din dosare fiind platite in afara termenului legal.

Asadar, in traducere libera, daca esti lovit de un sofer cu RCA la Asirom sau City Insurance, nu putem decat sa-ti uram bafta! Bafta la asteptare si la gasit multi nervi, deoarece vei avea mare nevoie!

Distribuie pe Facebook
mai multe