Sa tot fii sofer de 18 ani in Romania: pretul RCA-ului creste cu 50%

Sa tot fii sofer de 18 ani in Romania: pretul RCA-ului creste cu 50%
  • RCA-ul pentru tiner va creste si cu 70 de procente
  • Ideal este ca masinile sa fie trecute pe numele parintilor
  • Va fi interzisa unificarea ofertelor pentru RCA si CASCO
Distribuie pe Facebook

Cornel Coca Constantinescu, noul prim-vicepresedinte ASF, a spus intr-o conferinta de presa ca pretul asigurarilor RCA va creste cu minimum 30 de procente si poate ajunge si la 70%, adica vom vedea o crestere medie pentru 2015 a pretului de 50%. O lovitura uriasa data soferilor din Romania, mai ales celor care abia si-au obtinut permisul de conducere.

Nu ati auzit de Cornel Coca Constantinescu? Este noul prim-vicepresedinte ASF, in locul lui Marian Sarbu, a carui numire a fost neconstitutionala, evident, pus la loc de cinste pe criterii politice de catre smecherii din PSD. Vreti sa stiti cat are salariu domnul care a decis ca asigurarile RCA sa aiba un pret mai mare? Nici mai mult, nici mai putin de 20.000 de Euro/luna. De fapt, ASF, adica Autoritatea de Supraveghere Financiara, o institutie de stat platita din banii publici, la care si-au angajat neamurile toti politicienii din guvern, este o "vaca de muls" platita din buzunarele noastre.

Oricum, domnul venit recent in functia de prim-vicepresedinte este mic copil. Fostul presedinte ASF, Dan Radu Rusanu (preşedintele ASF), a castigat in 2013 numai in doua luni suma de 72.094 de euro. Fostul prim-vicepresedinte, Daniel Daianu, a castigat in doua luni 68.043 de Euro. Si sa va mai dam exemple, sa vedeti ce se intampla cu banii nostri: Laura Chitoiu (sotia ministrului demisionar al Finantelor, Daniel Chitoiu)- 19.059 euro, Cristina Zgonea (fosta sotie a presedintelui Camerei Deputatilor)- 16.700 de euro, Aura Socol (sotia lui Cristian Socol, consilier al lui Victor Ponta)- 16.067 euro, Iuliana Scutaru (sotia deputatului PNL George Scutaru)- 15.356 euro, Razvan Wlassopol (sotul primarului Craiovei, Lia Olguta Vasilescu)- 11.556 euro, Remus Catalin Campeanu (fiul fostului ministrului al Muncii)- 10.822 euro, Daniela Motreanu (sotia deputatului PNL Dan Motreanu)- 13.178 euro, Ana Maria Tudor (fiica vicepremierului Gabriel Oprea)- 9.844 euro. ATENTIE! Aceste sume sunt doar pentru 2 luni de zile, deci daca vreti sa stiti cat castiga oamenii din banii publici, impartiti aceste sume la doi.

Trecand peste frustrarea ca noi platim taxe, impozite si asigurari RCA ca cei mai sus mentionati sa se imbogateasca, revenim la asigurari. Acestea se vor scumpi cu minimum 30 de procente din ianuarie 2015. Cei mai loviti de aceste scumpiri vor fi, evident, tinerii. E vorba de acei tineri care abia si-au obtinut permisul de conducere si au o masina. Un tanar va plati pentru o masina care este pe numele sau, cu motor de 1.5 litri, suma de 2500 de lei/an. De aceea, este indicat ca tinerii de pana in 30 de ani sa nu aiba masina trecuta pe numele propriu, ci pe numele unui parinte sau a unui bunic, in aceste cazuri asigurarea RCA fiind chiar si la un sfert din suma mentionata mai sus.

Cu toate ca, dupa ce s-a vazut deja ales in functia de presedinte, Victor Ponta nu a mai mentionat nimic de Programul Prima Masina Noua, aceasta scumpire este exact ce lipsea. Tinerii, dupa ce ca plateau sume colosale pentru asigurarea RCA, acum vor fi nevoiti sa scoata si mai multi bani. Este clar ca, in cazul in care vom mai vedea la fata acest program, o sa avem de-a face numai cu automobile noi cumparate doar de parinti si bunici, tocmai ca asigurarea RCA sa fie mai accesibila. Din pacate, initiatorii acestui program electoral, menit sa-i ademeneasca pe tineri, in frunte cu Viorel Ponta, nu au luat in calcul si o forma speciala de asigurare RCA accesibila. Din nefericirea, asigurarea RCA exagerat de scumpa este cea care va asigura esecul acestui program inca din fasa.

Distribuie pe Facebook
mai multe