Scapam, in sfarsit, de rable? Polita RCA, declarata obligatorie pentru masinile parasite

Scapam, in sfarsit, de rable? Polita RCA, declarata obligatorie pentru masinile parasite
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • Polita RCA, declarata obligatorie pentru masinile parasite
Distribuie pe Facebook

Fiecare vehicul inmatriculat intr-o tara a Uniunii Europene trebuie sa aiba o polita RCA valabila pana la momentul in care este radiata, indiferent de starea sa tehnica, conform unei hotarari recente a Curtii Europene de Justitie.

Romania ar putea scapa, in sfarsit, de rablele abandonate pe marginea drumului. Solutia salvatoare vine de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene - care a decis, de curand, ca fiecare masina inmatriculata intr-un stat membru trebuie sa aiba RCA valabil pana la momentul radierii sale, indiferent daca functioneaza sau nu.

Astfel, potrivit hotararii respective, "incheierea unui contract de asigurare obligatorie de raspundere civila auto este obligatorie atunci cand vehiculul in cauza este inmatriculat intr-un stat membru si nu a fost retras in mod legal din circulatie", decizia cu pricina stipuland inclusiv ca "o asemenea obligatie nu poate fi exclusa pentru simplul fapt ca, la un moment dat, un vehicul inmatriculat nu este apt sa circule din cauza starii sale tehnice".

Motivarea Curtii Europene de Justitie, dar si speta care a dus la luarea unei astfel de hotarari sunt disponibile intr-un document de aproape trei pagini, disponibil si in limba romana, ce poate fi consultat prin accesarea urmatorului link.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Asigurari auto DATA PUBLICĂRII: 5 Mai 2021