Super-quad-ul Wazuma are motor Ferrari si frane Brembo

Super-quad-ul Wazuma are motor Ferrari si frane Brembo
  • Francezii de la Lazareth dezvaluie noul Wazuma V8F Matt Edition
  • Super-quad-ul ascunde "sub capota" un V8 de 3.0 litri si 250 cai putere
  • Viteza maxima se invarte in jurul pragului de 245 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Un producator francez a realizat un super-quad care arata ca un Batmobile si care costa in jur de 188.000 de euro. Wazuma V8F Matt Edition cantareste numai 650 kg, este propulsat de un motor Ferrari si are o viteza maxima de 245 de km/h.

Nici ATV, nici quad mobil in adevaratul sens al cuvantului. Mai degraba o super-racheta care arata precum Batmobil-ul condus de Christian Bale in "Cavalerul negru: legenda renaste". Asa poate fi descrisa opera inginerilor francezi de la compania Lazareth, care au transformat un banal quad intr-unul de nerecunoscut, modificandu-l in totalitate.

Proiectul Wazuma V8F Matt Edition este propulsat de un motor V8 de 3.0 litri, ce provine de la un Ferrari 308 (model din anii '70), care dezvolta 250 de cai putere si are o cutie secventiala in sase trepte de la un exemplar BMW M3, controlabila cu ajutorul unor butoane amplasate pe ghidon.

Wazuma V8F Matt Edition

Noul quad se mai lauda cu discuri de frana marca Brembo, de 324 mm, jante Momo de 18 inchi, cauciucuri de dimensiuni considerabile - 315/30 ZR18 pentru fata si 285/30 ZR18 puntea spate -, precum si faruri de la un Nissan 350Z. Drept urmare, este de 20 de ori mai scump decat un quad normal

Mai mult de-atat, multumita acestei configuratii si datorita faptului ca are o masa totala de numai 650 de kg, noul "Wazuma V8F Matt Edition" se poate lauda cu o viteza maxima de aproape 245 kilometri pe ora, o performanta de-a dreptul impresionanta daca ne gandim la faptul ca vorbim de un quad.

Wazuma V8F Matt Edition

Spre deosebire de un vehicul Honda asemanator, care costa in jur de 8.000 de lire sterline (aproximativ 9.500 de euro), quadul francezilor de la Lazareth este de 20 de ori mai scump, 160.000 de lire sterline (188.000 de euro).

Compania franceza spune ca noul vehicul "custom made" nu a fost inregistrat la autoritatile din domeniu din Hexagon, doarece este destinat reclamelor sau pentru a fi expus in cadrul unor saloane dedicate, atat din lumea automobilismului, cat si cele de tuning. "Wazuma V8F Matt Edition este o opera de arta unica, simpla, agresiva si care ofera o performanta inalta", au mai spus cei de la Lazareth.

Wazuma V8F Matt Edition

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (18) Poze Wazuma V8F Matt Edition
mai multe