A patra victorie consecutiva pentru Edwin Keleti si Victor Ponta

A patra victorie consecutiva pentru Edwin Keleti si Victor Ponta
Edwin Keleti si Victor Ponta au urcat pentru a patra oara consecutiv pe prima treapta a podiumului grupei A in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Echipajul 99 isi pastreaza pozitia de lider al grupei cu un total de 100 de puncte. Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants s-a desfasurat la sfirsitul saptaminii trecute pe o vreme care aducea mai mult a toamna. Ploia deasa si pietrisul de pe probele speciale au fost un adversar serios pentru echipajele participante la cea de a patra etapa a Campionatului.
Distribuie pe Facebook
Edwin Keleti: Suntem foarte foarte fericiti de aceasta victorie, care pe langa faptul ca am obtinut-o acasa, am obtinut-o si in ciuda unei ploi serioase care a facut ca asfaltul sa fie extrem de alunecos pe probe. Astfel, reusim sa demontam si teoria potrivit careia masina noastra se descurca singura pe probe*Conditiile atmosferice de la Cluj, asa cum anticipau si adversarii nostri de-a lungul sezonului, estompeaza diferentele de putere dintre masini. Practic, pe un traseu ud, cum a fost cel de la Cluj, nu a mai contat cat de puternice sunt masinile ci cum reusesti sa parcurgi probele cat mai rapid in conditii dificile de aderenta. A fost un raliu greu in care noi am avut parte de cateva momente delicate. De doua ori am iesit de pe drum iar de alte doua ori ne-am rasucit la viteza foarte mare din cauza acvaplanarii. Din punct de vedere al echipajului, Victor isi mentine forma excelenta din ultima perioada in ciuda faptului ca nu a participat, din motive obiective, la recunoasteri. Performanta noastra se datoreaza si anvelopelor Pirelli care in conditiile de concurs despre care vorbeam, au avut un rol hotarator. Cele 100 de puncte pe care le avem acum in Campionat ne stimuleaza sa ne pastram pozitia. Suntem doar la jumatatea sezonului si trebuie sa privim cu multa seriozitate si modestie inainte pentru ca jocurile nu sunt inca facute. Cursele de macadam nu sunt usoare. In plus, competitorii nostri au aratat de fiecare data ca sunt puternici. Noi vom incerca si pe macadam, care sa nu uitam este suprafata mea favorita, sa nu facem cadouri adversarilor si sa adunam cat mai multe puncte posibil.
Victor Ponta: Din punctul meu de vedere Clujul a fost cel mai greu raliu din acest an. Ma bucur ca l-am castigat pentru Edwin care era acasa, dar si eu sunt foarte fericit ca am reusit sa urcam din nou pe prima treapta a podiumului dupa o cursa extraordinar de dificila. Dupa primele trei curse castigate in acest sezon cred ca eram prea siguri pe noi iar lupta dura cu Vlad si Danny ne-a mai trezit putin. Imi pare rau de conditiile de la superspeciala de final care nu au permis fanilor sa vada ceva frumos. Gandul imi este acum la Raliul Sibiului, pisica neagra pentru noi, unde vreau in primul rand sa terminam si sa mergem cat mai bine, fiind prima cursa pe macadam din acest an.

Edwin Keleti si Victor Ponta multumesc fanilor si prietenilor care i-au sustinut in raliul de casa alaturi de partenerii Jack Daniel's, Renault Romania, Pirelli Romania, Colgate-Palmolive (Romania) prin Mennen Speed Stick, Rin Grand Hotels, Ixell si Autovit.ro.


Credit foto: Attila Balazs rallyphoto.ro


Distribuie pe Facebook
mai multe