Abandon pentru echipajul Thomas Abraham / Rares Silasi la Raliul Tara Barsei 2009

Abandon pentru echipajul Thomas Abraham / Rares Silasi la Raliul Tara Barsei 2009
Desfasurat in conditii organizatorice si de traseu foarte bune, Raliul Tara Barsei 2009 a fost o piatra de incercare pentru echipajul Thomas Abraham / Rares Silasi.
Distribuie pe Facebook
Prima zi a fost rezervata spectacolului, pe superspeciala din centru Brasovului. Thomas si Rares s-au conformat si au oferit un spectacol de calitate, fara sa uite insa ca erau angrenati intr-o lupta cu Valentin Banciu. La finalul zilei, echipajul 332 s-a clasat pe locul 8 in clasamentul general si pe locul 2 la grupa H, la 2,5 secunde de locul 1.

Adevarata lupta avea sa inceapa sambata, pe probele din Covasna. Thomas isi adjudeca prima speciala a zilei. Este randul lui Valentin Banciu, care pe speciala a 2-a si a 3-a castiga si ia un avans de 29 de secunde. Hotarat sa recupereze handicapul, Thomas porneste in speciala Comandau 3. La numai cativa kilometri de la start insa, intr-un viraj de viteza, masina iese violent de pe traseu. Urmarile acestei iesiri in décor sunt ranirea pilotului si distrugerea masinii. Medicul cursei, sosit repede la fata locului declara ca echipajul este in afara oricarui pericol. Rares este nevatamat insa Thomas sufera o fractura de clavicula.

Tomi a declarat: “Am fost placut surprins de viteza de reactie a medicilor si a organizatorilor. Si-au facut treaba cu mult profesionalism, lucru pentru care trebuie sa le multumesc. In ceea ce priveste echipajul 332, este aproape sigur ca nu vom participa la Arad deoarece trebuie schimbata caroseria masinii iar timpul este prea scurt. Mitsubishi Evo 9 este deja inchiriat, ceea ce inseamna ca deocamdata nu avem masina de concurs.”

Acest abandon ii retrogradeaza pe Tomi si Rares pe locul 4 in clasamentul grupei H, dar lupta pentru podium ramane deschisa.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Campionatul National de Raliuri DATA PUBLICĂRII: 28 August 2009