Alex Filip ia cu asalt Raliul Deltei incaltat cu pneuri MICHELIN

Alex Filip ia cu asalt Raliul Deltei incaltat cu pneuri MICHELIN
Prima etapa de macadam din sezonul CNR Dunlop 2013 are loc in acest week-end, la Tulcea. Delta Rally este un raliu special, tehnic, dar cu un traseu pe care nu s-au mai organizat competitii de motorsport de 20 de ani. Echipajul Alex Filip si Bogdan Iancu participa si de aceasta data la volanul unui Renault Clio echipat cu pneuri speciale de macadam MICHELIN.
Distribuie pe Facebook

Competitia nationala de raliuri se va relua cu prima etapa de macadam a sezonului, derulata in judetul Tulcea. Aici are loc prima etapa de CNR dupa mai bine de 20 de ani.

"Am oarece emotii inaintea acestei intreceri, deoarece vom concura pe un traseu legendar, pe care au luptat pentru podium marii piloti ai tarii noastre pe care ii urmaream cu admiratie cand eram copil. Insa, noutatea traseului, pentru ca aici nu s-au mai organizat raliuri de 20 de ani, ma incita si ma stimuleaza sa obtin un rezultat bun. In plus, sunt motivat si de faptul ca anticipez ca vom concura in fata unui public numeros, atras atat de deja amintita revenire a Delta Rally in campionat, cat si de promovarea foarte puternica de care a beneficiat intrecerea", a spus Alex Filip.

Delta Rally - Alex Filip

Filip se prezinta la reintalnirea cu raliurile dupa pauza de 6 saptamani intre etape intr-o forma fizica excelenta in conditiile in care si-a continuat programul de pregatire fizica, incercand sa parcurga cat mai multi kilometri in alergare, dar si pe doua roti, cu bicicleta. "Sunt pregatit 100% si impreuna cu Bogdan ne-am propus sa ne continuam parcursul bun din acest inceput de an. Avem deja cate doua victorii in competitia masinilor cu doua roti motrice si la Clasa 5 si am marcat puncte FIA atat la Brasov, cat si in Timis Rally, si dorim sa repetam istoria si in Delta", declara Alex. Filip.

Delta Rally - Alex Filip

Delta Rally are un traseu cu 109,8 km de proba speciala dintr-un total de 463 km.Vineri, pe 31 mai se vor parcurge de cate doua ori probele Telita (cea mai lunga a raliului – 20,15km) si Cocosu, iar la final Superspeciala de pe faleza din Tulcea. Sambata, pe 1 iunie sunt programate tot cinci sectiuni competitive: cate doua treceri pe Babadag si Eoliene, si, la final de intrecere, o noua parcurgere a traseului Superspecialei de la Tulcea.

La Delta Rally, echipajul va alerga pe macadam cu masina dotata cu pneuri speciale marca MICHELIN, anvelope de competitie model GZG5 si GZG4.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2013 de Orange, BCR Leasing, Renault, MICHELIN si Mobil 1 prin Star Lubricants, partenerul media Intact Media Group, si partenerii tehnici Certina prin B&B Collection, Hotel Hilton Sibiu, Sun Plaza, Nespresso si Colina Motorsport.

Distribuie pe Facebook
mai multe