Alex MIREA si Dragos DESPINOIU sunt castigatorii Cupei Suzuki 2013

Alex MIREA si Dragos DESPINOIU sunt castigatorii Cupei Suzuki 2013
  • Alex MIREA si Dragos DESPINOIU si-au adjudecat prima editie a Cupei Suzuki
  • Lupta pentru locurile doi si trei ale clasamentului ramane insa deschisa
  • Cupa Suzuki revine in 25-26 octombrie, atunci cand are loc Raliul Harghitei
Distribuie pe Facebook

Cele patru victorii consecutive obtinute de Alex MIREA si Dragos DESPINOIU la Raliul Sibiului, Aradului, Bacaului si, nu in ultimul rand, la Raliul Iasului au fost suficiente pentru ca cei doi sa plece acasa cu prima editie a Cupei Suzuki. Lupta pentru locurile doi si trei ale clasamentului continua insa, podiumul final urmand a fi stabilit la Raliul Harghitei, care se va desfasura in perioada 25-26 octombrie.

Chiar daca la Raliul Iasului a luat startul alaturi de un nou copilot, si anume Ovidiu ZABERCA, Alex MIREA a reusit sa-si adjudece cea de-a patra victorie consecutiva in Cupa Suzuki si a treia la clasa 9.

„Cupa Suzuki a reprezentat principalul motiv pentru care eu si Dragos, prietenul si copilotul meu obisnuit, am revenit in campionatul de raliuri. Am fost atrasi de performantele si fiabilitatea modelului Suzuki Swift Sport preparat pentru competitii de catre cei de la Wise Motorsport cat si de premiile consistente in bani puse la bataie pentru fiecare etapa. Sunt extrem de fericit ca ne-am indeplinit obiectivul si vreau sa dedic aceasta victorie lui Dragos DESPINOIU care are niste probleme personale in acest moment dar si partenerilor care m-au sustinut in acest sezon!” a declarat Alex MIREA, primul castigator al Cupei Suzuki organizata in Romania.

Revenit dupa o etapa de absenta, echipajul format din Sebastian GIOARSA si Raluca MAGDAS a avut o evolutie consistenta la Raliul Iasului, cei doi reusind la finalul competitiei sa se claseze pe locul al doilea atat la clasa 9, cat si in cadrul Cupei Suzuki. Drept urmare, Sebastian si Raluca au urcat pana pe pozitia secunda in clasamentul Cupei Suzuki, cu o singura etapa ramasa de disputat din actualul sezon.

„Dupa absenta de la Bacau am pornit spre Iasi cu gandul de a reusi un rezultat bun, care sa ne apropie de obiectivul propus anul acesta. Ne-au placut foarte mult probele, am avut parte de cateva aventuri, cea mai dura fiind chiar pe prima proba a raliului. Am reusit sa ne mobilizam pe probele lungi, unde avem un handicap de concentrare si pana la urma rezultatul a fost unul foarte bun, cu o clasare pe locul 2 la Cupa Suzuki si in cadrul clasei 9, profitand si de abandonul lui Madalin Arhire, pentru care nu putem sa nu ne exprimam regretul. Cu acest rezultat am reusit sa revenim pe pozitia secunda a cupei si sa ne pastram locul din clasamentul clasei 9. Pentru ultima etapa de la Harghita ne ramane doar sa ne pastram locurile avute in acest moment si sa ne distram cat putem de mult. Pe aceasta cale vrem sa-i felicitam pe Alex si Dragos pentru castigarea Cupei Suzuki si pentru ritmul demential pe care l-au avut de cand au reintrat in campionat.” a spus Sebastian GIOARSA.

Si Ioan ZARUG a revenit la Iasi in lupta pentru un loc pe podium la Cupa Suzuki, dupa ce a lipsit de la Raliul Moldovei Cotnari Bacau. Pilotul din Botosani a sosit la Raliul Iasului alaturi de un nou copilot, Eugen Talpalariu, si a reusit sa se claseze pe pozitia a treia in cadrul Cupei Suzuki.

„A fost un raliu frumos, cu probe tehnice si de viteza. M-am inteles foarte bine cu noul navigator si atat la Raliul Harghitei cat si in viitorul sezon voi continua cu el. Ma simt din ce in ce mai bine cu modelul Suzuki Swift Sport insa mai am nevoie de kilometri de proba speciala pentru a putea ajunge la potentialul masinii. Vreau sa maresc ritmul treptat si sa nu fac greseli prea multe.” a declarat Ioan ZARUG, ocupantul locului al treilea in Cupa Suzuki la Raliul Iasului.

Chiar daca la Raliul Iasului au luat startul cinci modele Suzuki Swift Sport in cadrul cupei, doar trei dintre acestea au reusit sa si ajunga cu bine la finalul intrecerii. Echipajele formate din Madalin Radu-Arhire - Radu Dumitriu si Alexandru Ardelean – Mita Lazarescu au fost obligate sa abandoneze din cauza unor iesiri in decor in urma carora doar masinile au avut de suferit.

„Am abordat un viraj mult prea optimist si pe portiunea de franare am iesit in decor. Desi viteza la care s-a intamplat nu mai era asa mare, am lovit un copac si ne-am rasturnat. Din fericire noi nu am patit nimic, insa caroseria cred ca trebuie inlocuita. Din pacate aceasta a fost ultima etapa pentru noi la Cupa Suzuki. Imi doresc ca la Raliul Harghitei sa luam startul cu o masina mai puternica, poate una in configuratie R2 sau cu tractiune integrala.” a declarat Madalin Radu-Arhire.

„Din pacate lipsa de experienta si-a spus cuvantul si vineri, in prima zi, a trebuit sa ne oprim in chiar prima proba speciala a raliului, deoarece am ramas suspendati pe un mal de pamant. Am continuat sambata conform regulamentului super rally si nu am mai facut-o nicio greseala. Faptul ca am un copilot cu experienta in dreapta mea este de un real ajutor si sper ca impreuna sa putem creste treptat ritmul la urmatoarea etapa de la Harghita.” a spus si Alex Ardelean, care a debutat in Campionatul National de Raliuri pe un model Suzuki Swift Sport la Raliul Iasului.

Credit Foto: Rallyzoom.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe