BCR Leasing Rally Team mizeaza pe stabilitate si constanta

BCR Leasing Rally Team mizeaza pe stabilitate si constanta
Distribuie pe Facebook

Desi se anunta o cursa complexa, echipajele BCR Leasing Rally Team au abordat etapa de la Cluj cu aceeasi incredere, data de rezultatele obtinute in primele trei etape ale campionatului, in urma carora BCR Leasing Rally Team se afla pe locul intai in clasamentul echipelor.

Transilvania Rally - desfasurat in perioada 21-23 iunie 2012, pe o suprafata mixta de rulare - s-a dovedit a fi un raliu dicifil, cele 10 probe speciale, cu o lungime de 124,65 km fiind extrem de solicitante, cu viteze de rulare foarte mari si o competitie stransa. Valentin Porcisteanu, castigatorul de anul trecut al etapei de la Cluj, a luat startul cu gandul victoriei si al pastrarii locului intai la general.

"Am venit la Cluj cu gandul de a ne pastra pozitia de lider al clasamentului general, prin obtinerea unui loc cat mai sus pe podiumul final al cursei. Odata cu aceasta etapa am revenit la comenzile Mitsubishi-ului Evo X R4, cu care am castigat primele doua etape ale sezonului, toate fiind datorita echipei de asistenta Colina Motorsport. Prima zi nu a inceput asa cum ne asteptam, ritmul pe care l-am avut pe portiunea de macadam fiind unul mult prea precaut si din cauza asta am fost imediat penalizati. La a doua parcurgere a specialei, pe timp de noapte, lucrurile s-au inrautatit din cauza farurilor suplimentare care nu luminau bine (nu erau destul de puternice) si dupa prima zi ne-am pe locul 5, la secunde bune in spatele liderului.

A urmat ziua secunda, unde am inceput o lupta nebuna de recuperare si proba dupa proba am tot scazut din ecartul fata de prima pozitie. Ritmul impus de Csaba Spitzmuller a fost unul extrem de alert, pentru care nu putem decat sa-l felicitam si ne bucuram ca pe cateva probe am avut niste timpi extrem de apropiati! Finalul raliului ne-a gasit pe pozitia a treia, rezultat care, doar pentru un punct, ne pe pozitia secunda a clasamentului general provizoriu dupa patru etape. Acum ne gandim deja la urmatoarea etapa de la Sibiu, etapa inscrisa si in IRC, unde rezultatul va fi extrem de important in economia clasamentului (punctajul fiind x1,5) si dupa aceasta cursa vom vedea cine este principalul favorit la castigarea titlului in 2012." - Valentin Porcisteanu

Edwin Keleti, desi a incheiat prima zi pe locul 4 la general, a fost nevoit sa incheie cursa odata cu prima proba a zilei de sambata, din cauza unei planetare care a cedat. "A fost un raliu extrem de tehnic si frumos, cu un traseu care te solicita la maximum in fiecare zecime de secunda! Proba speciala mixta, a carei parte de macadam s-a parcurs pe slick-uri a fost senzationala, iar anvelopele Pirelli de asfalt s-au comportat extrem de bine si pe aceasta suprafata alunecoasa. Dupa o evolutie foarte promitatoare in prima zi, o planetara a cedat inca de pe prima proba, astfel ca aventura de acasa s-a incheiat prematur. Felicitari colegilor nostri care au terminat cursa!"
Alex Filip a obtinut pozitia secunda la clasa si locul trei la 2 Roti Motrice, conducand detasat in lupta pentru titlu la clasa 5. "Am plecat spre Cluj cu gandul la victorie, insa din pacate prima proba a cursei nu a fost chiar in favoarea indeplinirii obiectivului nostru. Adversarii nostri au fost foarte rapizi in prima zi de concurs, asa incat a fost aproape imposibil sa recuperam diferenta de timp pana la finalul cursei. Noi am incercat, insa George Grigorescu - campionul en-titre al categoriei 2RM - a fost extrem de rapid. Cu toate acestea, ne-am simtit foarte bine pe probele de la Cluj si am incercat sa delectam publicul numeros cu o evolutie pe masura asteptarilor acestora. Acum ne pregatim pentru Raliul Sibiului, cel mai important eveniment raliistic din tara noastra." - Alex Filip
Bogdan Nastase este in continuare pe podiumul clasei 9, dupa patru etape disputate. "Etapa de la Cluj a fost una destul de dificila pentru noi. Nefiind intr-o forma foarte buna, prima zi s-a incheiat pe o pozitie nu tocmai dorita - locul 10 - lucru care ne-a distantat de podium. Cea de-a doua zi, desi am incercat sa recuperam cat mai mult, am reusit doar o pozitie 4 in clasamentul final al Cupei. Asteptam cu nerabdare Sibiul, etapa unde speram o performanta mai inalta, comparativ cu cea actuala." - Bogdan Nastase
Alexandru Pitigoi a concluzionat astfel referitor la evolutia echipajelor BCR Leasing Rally Team la Transilvania Rally - "Rezultatele obtinute la Cluj nu sunt cele pe care ni le doream. Imi pare rau pentru Edi, care incepuse cursa foarte bine si avea toate premisele obtinerii unui loc secund la clasa 3. Ne vom asigura ca problema pe care a avut-o Vali, cu lampile, pe proba de noapte, nu se va mai repeta la Sibiu. Consider ca stabilitatea si constanta sunt cheia pentru pastrarea locului intai la echipe si, cum pana acum am dovedit aceste calitati, incercam sa ne mentinem pe aceeasi pozitie."
"Ma bucur ca BCR Leasing Rally Team este in continuare pe locul intai, dupa patru etape. Este adevarat ca Transilvania Rally nu a adus echipajelor noastre satisfactia pe care o asteptau, insa fiecare astfel de experienta este menita sa stimuleze ambitia si tenacitatea lor. Transilvania Rally a fost o etapa provocatoare pentru pilotii nostri. Sunt convins ca fiecare echipaj a tras propriile concluzii si ca la Sibiu vor da tot ce este mai bun". - a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing
Urmatoarea etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012 va avea loc la Sibiu, in perioada 20-22 iulie 2012. Incepand cu sezonul 2012, Raliul Sibiului face parte din calendarul Intercontinental Rally Challenge.
Distribuie pe Facebook
mai multe