Bogdan Talasman termina pe podium primul sau raliu pe macadam

Bogdan Talasman termina pe podium primul sau raliu pe macadam
  • Bogdan Talasman a participat la Arad in primul sau raliu pe macadam
  • Pilotul din Buftea a reusit clasari pe podium la toate cele trei categorii
  • Urmatoarea etapa a sezonului CNR 2014 se va desfasura peste doua saptamani
Distribuie pe Facebook

Cu clasari pe podium la toate cele trei categorii - locul I la Cupa Dacia Debutanti, respectiv locul III la Cupa Dacia si debutanti -, pilotul Bogdan Talasman a reusit o performanta mai mult decat multumitoare pentru primul sau raliu pe macadam.

Bogdan Talasman si-a propus sa faca trecerea de la viteza in coasta la raliuri cu pasi mici si siguri. Etapa de la Arad, desfasurata weekend-ul trecut (in perioada 9 - 10 mai), a reprezentat cel de-al doilea test pe care pilotul din Buftea l-a dat in aceasta lume si primul pe un traseu de macadam.

"Nu era in planul meu sa vin la Arad, insa am hotarat sa fac acest raliu mai mult ca o acomodare cu macadamul. S-a dovedit ca am fost inspirat si acum sunt pregatit sa cresc putin ritmul.", a declarat Bogdan Talasman la sfarsitul competitiei.

Datorita numarului redus de participanti inscrisi in cadrul Cupei Dacia si a Cupei Dacia Debutanti, echipajul 485 a reusit sa obtina o serie de rezultate peste asteptari.. Drept urmare, "costasii" sunt hotarati sa mearga la urmatoarea etapa, Raliul Deltei, cu un plus de incredere, dar cu aceeasi abordare ponderata.

"Suntem constienti ca se poate merge mult mai repede, insa mai bine sa vii bucuros ca ai luat un rezultat sub potentialul tau decat sa vii cu masina indoita, fara puncte si cu orgoliul ranit. Cel putin acum la inceput. Cand Bogdan se va simti pregatit sa atace si sa riste sunt sigur ca timpii vor fi in alta zona a clasamentului", a spus Andrei Mitrasca, cel care-l insoteste pe pilotul din Buftea in Campionatul National de Raliuri 2014.

Dupa primele doua etape ale actualului sezon competitional, echipajul 485 se afla pe locul al treilea in clasamentul Cupei Dacia si este hotarat sa faca toate eforturile pentru a-si pastra locul pana la la final de an.

Totusi, Bogdan Talasman vede si partea frumoasa a raliurilor: "Pana sa ma gandesc la rezultate, ma bucur de fiecare kilometru, ma bucur ca sunt pe aceleasi probe pe care alearga piloti ca Delecour, Marisca sau Giri. Mai avem de invatat pana sa mergem ca ei, dar facem progrese de la o proba la alta, asa ca sunt increzator!".

Distribuie pe Facebook
mai multe